کد مطلب: ۸۲۰

کاهش دامنه‌نوسان؛ تهدیدی برای مزیت نقدشوندگی بازار

حکایت حمایت از بورس

شاخص‌کل بورس در هفته گذشته و پس از ۹ ماه، کانال ۲ میلیون‌واحدی را واگذار کرد و وارد کانال یک‌میلیون و ۹۰۰‌ هزار‌ واحدی شد.

تریبون اقتصاد- معاملات بورس تهران برای چهارمین هفته متوالی با افت هر سه نماگر اصلی بازار در مقیاس هفتگی به پایان رسید.

به گزارش دنیای اقتصاد، در جریان معاملات هفته گذشته، شاخص‌کل بورس تهران ۰.۲۲‌ درصد از ارتفاع خود را از دست داد و در محدوده یک‌میلیون و ۹۹۸‌ هزار‌ واحدی کار خود را به اتمام رساند. نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نماد‌های معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد، با افت ۰.۳۳‌ درصدی همراه شد. شاخص‌کل فرابورس نیز به مانند شاخص‌کل بورس تهران در معاملات هفته گذشته، افت ۰.۲۲‌ درصدی را تجربه کرد.

کاهش اختلاف دلار آزاد و دلار نیمایی

پس از فروکش نسبی التهابات خاورمیانه، دلار در هفته گذشته در مدار نزولی قرار گرفت. میانگین هفتگی قیمت دلار در بازار آزاد در هفته منتهی به ۱۷ مرداد، ۶۱‌ هزار و ۶۸۰‌ تومان بود که در هفته گذشته این میانگین با افت همراه شد و به ۵۹‌ هزار و ۷۲۲‌ تومان رسید. به‌این‌ترتیب مجددا اختلاف نرخ دلار آزاد با نرخ دلار حواله کاهش‌یافت و به ۳۳‌ درصد رسید. دلار نیمایی نیز از ابتدای سال‌، رشد ۱۱‌ درصدی را به‌ثبت رسانده‌است و به‌تازگی برای اولین‌بار، کانال ۴۵‌ هزار‌ تومان را فتح کرده‌است.

افت میانگین قیمتی دلار در بازار آزاد منجر به عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه نیز شد. میانگین هفتگی قیمت سکه رفاه در بورس‌کالا در هفته منتهی به ۱۷مرداد در کانال ۴۳‌ میلیون‌تومان قرار داشت که در هفته گذشته با افت همراه شد و به کانال ۴۱‌ میلیون‌تومان رسید.

از دست رفتن ابرکانال

ریسک‌های پیرامون بازار سهام در سال‌جاری مانع از توجه به محرک‌های مثبت شده‌است، به‌همین‌دلیل شاخص‌کل بورس در هفته گذشته و پس از ۹ ماه، کانال ۲ میلیون‌واحدی را واگذار کرد و وارد کانال یک‌میلیون و ۹۰۰‌ هزار‌ واحدی شد. بازار در هفته گذشته، در چهار روز نخست معاملاتی در دامنه سرخ تابلوی معاملات کار خود را پیگیری کرد. در روز سه‌شنبه، شورای‌عالی بورس و اوراق‌بهادار جلسه‌ای تشکیل داد و اخبار امیدوارکننده‌ای از این جلسه در رسانه‌ها مخابره شد که حکایت از حمایت از بازار سهام در روز چهارشنبه داشت. افزون بر این گفته شد که بانک‌ها برای حمایت از بازار اقدام به خرید سهام خواهند کرد.

همین موضوع موجبات استقبال از معاملات بازار در روز چهارشنبه را فراهم کرد و شاخص‌های سهامی در آخرین روز معاملاتی هفته رخت سبز بر‌تن کردند و شاخص‌کل که در روز سه‌شنبه تا محدوده یک‌میلیون و ۹۹۱‌ هزار‌ واحدی عقب‌نشینی کرده‌بود، در روز چهارشنبه به نزدیکی‌های کانال ۲‌ میلیون‌واحدی بازگشت.

در انتظار افزایش دامنه‌نوسان

یکی از نکات مثبتی که پس از جلسه روز سه‌شنبه مخابره شد، این بود که دامنه‌نوسان بازار با افزایش همراه خواهد شد. از زمان اعمال دامنه‌نوسان محدود در بازار سهام به‌خاطر ریسک‌های سیستماتیک، ارزش معاملات بازار با افت محسوسی همراه شده‌است. به هر روی، باید منتظر ماند و دید که سازمان برای معاملات هفته پیش رو چه تصمیماتی در این‌خصوص اتخاذ خواهد کرد.

گفتنی است که در هشت روز معاملاتی که دامنه‌نوسان محدود در بازار سهام اعمال‌شده، میانگین ارزش معاملات خرد بازار، هزار و ۸۱۸‌ میلیارد‌ تومان بوده است. این موضوع به افت عجیب و غریب حجم معاملات بازار نیز منتهی شده است، به‌گونه‌ای که در هفته منتهی به ۱۰ مرداد، حجم معاملات بازار ۶‌ میلیارد و ۶۴۹‌ میلیون برگه سهم بود، اما در هفته گذشته برای این متغیر آماری رقم ۳‌ میلیارد و ۱۰۳‌ میلیون برگه سهم به‌ثبت رسید، بنابراین همان‌طور که مشاهده می‌شود، بازار عملا با وضع دامنه‌نوسان محدود قفل شده و مزیت و خاصیت نقدشوندگی خود را از دست داده است.

2166004_358

 
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین