کد مطلب: ۹۰۴۷
لینک کوتاه کپی شد

پیش‌بینی قیمت دلار امروز 28 آذر 1403 / دلار گران می‌شود؟

فعالان بازار ارز، افزایش قیمت دلار را ناشی از کاهش توجه به اخبار منطقه‌ای و تصمیمات ناگهانی داخلی می‌دانند.

تریبون اقتصاد، فعالان بازار ارز، افزایش قیمت دلار را ناشی از کاهش توجه به اخبار منطقه‌ای و تصمیمات ناگهانی می‌دانند. حال این سوال مطرح است که آیا بازار ارز می‌تواند در برابر فشارهای فصلی و تحولات سیاسی به تعادل برسد، یا افزایش تقاضا و انتظارات تورمی همچنان بازار را در نوسان نگه خواهد داشت؟

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز روز سه‌شنبه، با نوسانات و تغییرات قابل‌توجهی همراه بود و همچنان چشم‌انتظار تحولات سیاسی و اقتصادی ماند. همچنین افزایش تقاضا در مقایسه با عرضه دلار همچنان بر نوسانات بازار سایه انداخته است و به‌نظر می‌رسد برخی معامله‌گران به اخبار سیاسی خاورمیانه واکنش نشان داده‌اند و برای خرید دلار پیش‌دستی کرده‌اند؛ اقدامی که منجر به افزایش محدود قیمت دلار شد.

همچنین سخنان محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی در شامگاه سه‌شنبه درباره ذخایر ارزی کشور و برنامه‌های دولت برای کنترل بازار ارز، توجه بسیاری از فعالان بازار را به خود جلب کرده است. این تحولات در شرایطی رقم می‌خورد که بازار همچنان تحت تأثیر اخبار سیاسی و اقتصادی جهانی و منطقه‌ای قرار دارد.

رئیس بانک مرکزی، تاکید کرد که «انتشار اخبار منفی و عملیات روانی توسط آمریکا بر بازار غیررسمی ارز اثر منفی گذاشته و موجب تشدید نوسانات قیمتی شده است.»

فرزین همچنین اعلام کرد که «با راه‌اندازی این سامانه و ادغام سامانه نیما، بازار رسمی ارز شفاف‌تر شده است و نرخ فعلی 63 هزار تومان برای دلار در بازار رسمی مناسب و منطقی است.»

با این حال، معاملات دلار در بازار آزاد روز سه شنبه با نوسان مثبت آغاز شد و قیمت دلار تهران در ابتدای روز با افزایش 300 تومانی در لبه کانال ششم دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و سپس با نوسانات مثبت وارد کانال هفتم شد. دلار در طول روز بین کانال هفتم و ششم در نوسان بود و در نهایت با رشد نسبت به روز گذشته بسته شد.

دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت 120 تومانی نسبت به نرخ پایانی شب گذشته آغاز کرد و در ابتدا در میانه کانال پنجم دامنه 70 هزار تومان قرار گرفت. با افزایش تقاضا و تحرکات صعودی، این ارز به پله اول کانال ششم صعود کرد و در پایان روز در همین محدوده تثبیت شد.

قیمت درهم امارات نیز در بازار روز گذشته با گپ مثبت 100 تومانی در کانال 21 هزار تومان بازگشایی شد و در ابتدا با کاهش 20 تومانی به کانال قبلی بازگشت، اما در نیمه دوم معاملات بار دیگر روند صعودی را در پیش گرفت و تا محدوده 21 هزار و 180 تومان پیشروی کرد. در نهایت، درهم با اندکی کاهش در سطح 21 هزار و 100 تومان بسته شد. براساس محاسبات اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم در روز سه‌شنبه 489 تومان برآورد می‌شود که نسبت به روز دوشنبه افزایش جزیی داشته است.

از سوی دیگر، بازار رسمی نیز روز سه‌شنبه شاهد جهش قیمت‌ها بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، قیمت دلار در بازار رسمی با افزایش به 63 هزار و 481 تومان رسید و دلار حواله نیز با گپ مثبت به 61 هزار و 752 تومان در معامله بود. قیمت یورو نیز با  افزایش در بازار رسمی به 66 هزار و 727 تومان و نرخ حواله یورو نیز با گپ مثبت، 64 هزار و 910 تومان نرخ گذاری شد. ارزش درهم امارات در بازار رسمی نیز  با افزایش در 17 هزار و 285 تومان و حواله آن به 16 هزار و 814 تومان رسید.

فعالان بازار ارز، افزایش قیمت دلار را ناشی از کاهش توجه به اخبار منطقه‌ای و تصمیمات ناگهانی داخلی می‌دانند و معتقدند رشد نرخ دلار در مرکز مبادله، به طور مستقیم بر تورم تاثیر گذاشته و باعث جهش‌های چشمگیر در قیمت این ارز شده است.

برخی تحلیلگران بر این باورند که ایجاد تالار ارز توافقی ایده‌ای صحیح بود، اما زمان اجرای آن نامناسب انتخاب شد،‌ چرا که آذر به دلیل تسویه‌حساب‌های ارزی شرکت‌ها در آستانه پایان سال میلادی، همیشه شاهد افزایش قیمت دلار است. این شرایط در کنار رشد قیمت دلار در مرکز مبادله، منجر به عبور قیمت‌ها از مرزهای مقاومتی و صعود آن به سطوح جدید در بازار ارز شد.

با این حال، بیت‌کوین نیز که شب گذشته در سطح کانال 107 هزار دلار معامله شد، با روند نزولی تدریجی مواجه شد و تا ابتدای صبح امروز با افت چهار کانال، به 103 هزار و 870 دلار رسید. این کاهش قیمت، ناشی از فشار فروش و ضعف تقاضا در بازار بود که احتمالاً تحت تأثیر سیگنال‌های اقتصادی منفی و عدم تثبیت روند صعودی بیت‌کوین قرار دارد.

از سوی دیگر، قیمت تتر نیز که شب گذشته به کانال 78 هزار تومان صعود کرده بود، در ادامه معاملات کاهش یافت و امروز به سطح 75 هزار و 780 تومان رسید. این کاهش نشان‌دهنده تأثیرپذیری بازار تتر از افت بیت‌کوین و شرایط کلی بازار رمزارزهاست.

به عقیده تکنیکالیست‌ها، بیت‌کوین در حال حاضر با مرز حمایتی قوی در سطح 103 هزار دلار روبه‌رو است و اگر این سطح حمایتی شکسته شود، احتمال افت قیمت به کانال 100 هزار دلار وجود دارد. اما در صورت بازگشت تقاضا، عبور از مرز مقاومتی 105 هزار و 500 دلار می‌تواند باعث صعود قیمت و بازگشت به کانال 107 هزار دلار شود.

از سوی دیگر، تتر نیز در محدوده حمایتی 75 هزار و 500 تومان قرار دارد و در صورتی که این سطح حمایتی از دست برود، امکان کاهش قیمت به کانال 74 هزار تومان وجود خواهد داشت. اما با تقویت تقاضا و حفظ سطح مقاومتی 77 هزار تومان، احتمال بازگشت قیمت به کانال 78 هزار تومان افزایش می‌یابد.

انتظار می‌رود در کوتاه‌مدت، بیت‌کوین در محدوده 103 تا 105 هزار دلار نوسان کند و در صورت بهبود وضعیت تقاضا، به سمت کانال 107 هزار دلار حرکت کند. همچنین، قیمت تتر احتمالاً در محدوده 75 تا 77 هزار تومان در نوسان خواهد بود.

با این همه، براساس پیگیری، «تقاضای فصلی تجار»، «انتظارات تورمی»، «اخبار منفی و عملیات روانی» و «تحولات سیاسی» از جمله عوامل موثر بر نوسانات بازار هستند.

به عقیده این گروه، افزایش تقاضای ارزی برای تسویه‌حساب‌های پایان سال میلادی و واردات کالا، به‌ویژه در ماه‌های پایانی سال، یکی از مهم‌ترین دلایل رشد قیمت دلار محسوب می‌شود. رشد 30 درصدی قیمت ارز کالاهای اساسی باعث تقویت انتظارات تورمی در بازار شده و همین امر به افزایش قیمت‌ها در بخش‌های مختلف دامن زده است.

در نهایت، پیگیری از معامله گران فنی نشان می دهد که درهم امارات همچنان یکی از شاخص‌های تاثیرگذار بازار ارز است و سطح حمایتی فعلی آن در 21 هزار تومان قرار دارد و در صورتی که قیمت به این سطح کاهش یابد، احتمال بازگشت به روند صعودی وجود دارد. در مقابل، عبور از سطح مقاومتی 21 هزار و 180 تومان می‌تواند قیمت درهم را به سمت 21 هزار و 500 تومان هدایت کند. با توجه به تقاضای بالا در بازار داخلی و منطقه‌ای، در صورت افزایش فشار فروش یا کاهش تقاضا، امکان بازگشت قیمت به زیر حمایت 21 هزار تومان نیز وجود دارد.

تحلیلگران نیز بر این باورند که بازگشت قیمت دلار به کریدور ششم بعید است، اما احتمال اینکه قیمت دلار به کف کریدور هفتم بازگردد، وجود دارد.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین