کد مطلب: ۴۸۰۵

صفر تا 100 قوانین محاسبه هزینه حمل بار در ایرلاین‌ها

حداکثر حجم مجاز بار دستی در پروازهای داخلی، بین پنج تا هفت کیلوگرم متغیر است. به‌علاوه، هزینه هر یک کیلو بار اضافی نیز معادل یک درصد مبلغ بلیط خواهد بود

تریبون اقتصاد – بار مسافر معمولاً توسط ایرلاین‌ها به‌صورت رایگان تا مقصد حمل می‌شود. البته این مورد شامل یک تبصره مهم می‌شود و حمل بار مسافر تنها تا میزان تعیین شده به‌عنوان سقف مجاز به‌صورت رایگان حمل می‌شود و اگر حجم بیشتری همراه داشته باشد، هزینه اضافه‌بار به‌صورت جداگانه محاسبه خواهد شد.

به گزارش تریبون اقتصاد؛ حمل بار در تمام پروازهای داخلی و خارجی، قوانین تقریباً یکسانی دارد و صرفاً مقدار بار مجاز در هر سفر می‌تواند متفاوت باشد. اگر از زیاد بودن حجم بارتان مطمئن هستید، بهتر است حداقل یک ساعت زودتر از زمان همیشگی به فرودگاه مراجعه کنید تا تشریفات مربوط به وزن‌کشی و پرداخت هزینه‌ها با سرعت بالاتری انجام شود. به‌علاوه، توصیه می‌کنیم پیش از خرید بلیط یا انتخاب کلاس پروازی، حتماً در مورد محدودیت‌های اضافه‌بار و هزینه‌های مربوط به آنها اطلاعات کافی پیدا کنید تا در فرودگاه و پیش از سفر، به مشکل نخورید. ازآنجاکه ممکن است تشریفات وزن‌کشی بار و پرداخت هزینه اضافه‌بار هواپیما و عوارض کمی زمان‌بر باشند، روی بلیط هواپیما توصیه می‌کنند حداقل سه ساعت زودتر در فرودگاه حاضر شوید؛ اما قیمت اضافه‌بار در ایرلاین‌های مختلف چقدر است و چگونه محاسبه می‌شود؟

قوانین حمل بار در هواپیماهای مسافری

بار دستی شامل همان وسایلی می‌شود که بردن آنها به داخل کابین هواپیما مجاز است، موادی از قبیل خوراکی، نوشیدنی و لوازم شخصی مانند لپ‌تاپ و موبایل یا اشیای گران‌قیمت که بهتر است تا انتهای سفر همراهتان باشند. بار دستی را نمی‌توان روی زمین یا جلوی پا نگه داشت و حتماً باید آن را داخل محفظه‌ای که بالای هر صندلی تعبیه شده، قرار داد.

اندازه و حجم وسایل همراه در پروازها و هواپیماهای مختلف، محدودیت‌های خاص خود را دارد، ولی عموماً نباید بیشتر از هفت کیلوگرم یا با طول بالاتر از ۵۶ سانتیمتر باشد.

میزان مجاز بار دستی در پروازهای خارجی معمولاً بیشتر است و در برخی کلاس‌های پروازی به ۱۵ کیلوگرم می‌رسد. همراه‌داشتن دخانیات، ابزارآلات، وسایل تیز و برنده، وسایل آتش‌زا و همچنین هر نوع حیوان به کابین، اکیداً ممنوع است. شرکت‌های هواپیمایی همچنین همراه‌داشتن مایعاتی با حجم بیشتر از ۱۰۰ میلی‌لیتر در کابین را ممنوع کرده‌اند و چنین وسایلی باید همراه چمدان، به بخش بار تحویل داده شود.

بار اصلی، مقدار معینی از وسایل همراه مسافر است که بدون دریافت هزینه، توسط شرکت هواپیمایی حمل می‌شود. مقدار بار مجاز در کلاس‌های مختلف پروازی و شرکت‌های هواپیمایی مختلف، معمولاً بین ۲۰ تا ۵۰ کیلوگرم است و اگر بار مسافر بیشتر از مقدار اعلامی توسط شرکت باشد، باید هزینه آن جداگانه پرداخت شود. به‌علاوه، ممکن است ابعاد بار یا ماهیت آن، هزینه‌های اضافی برای مسافر بتراشد. فاکتورهایی مانند تعداد، وزن و حجم بار اضافی روی هزینه نهایی اثرگذار هستند، ولی به‌صورت کلی، هزینه اضافه‌بار به‌ازای هر کیلوگرم، معادل یک درصد از مبلغ بلیط شما در همان سفر در نظر گرفته می‌شود.

شیوه محاسبه اضافه‌بار در ایرلاین‌های داخلی

شرکت‌های هواپیمایی ایرانی برای پروازهای داخلی و خارجی، قوانین مخصوص خود را برای مقدار مجاز بار مسافران دارند و رقم اضافه‌بار بسته به کلاس‌های پروازی، می‌تواند کاملاً متفاوت باشد. قوانین کلی شرکت‌های هواپیمایی داخلی، تقریباً یکسان است و فقط در برخی موارد جزئی‌ با یکدیگر اختلاف دارند. حداکثر حجم مجاز بار دستی در پروازهای داخلی، بین پنج تا هفت کیلوگرم متغیر است. به‌علاوه، هزینه هر یک کیلو بار اضافی نیز معادل یک درصد مبلغ بلیط خواهد بود.

افرادی که قصد پرواز با هواپیمایی ایران‌ایر را دارند، تا ۲۰ کیلوگرم در کلاس اکونومی و تا ۳۰ کیلوگرم در کلاس بیزینس مجاز به حمل بار خواهند بود. کودکان نیز می‌توانند تا ۱۰ کیلوگرم بار همراه داشته باشند.

حجم بار مجاز در هواپیمایی ماهان برای پروازهای کلاس اکونومی و بیزینس، به ترتیب ۲۰ و ۳۰ کیلوگرم است. اگر بار اضافه‌ داشتید می‌توانید با مراجعه به کانتر شرکت هواپیمایی و طی‌کردن تشریفات، هزینه آن را پرداخت کنید. حجم مجاز بار در هواپیمایی زاگرس، ۲۰ کیلوگرم برای پروازهای کلاس اکونومی و ۳۰ کیلوگرم برای پروازهای بیزینس اعلام شده است. هزینه بار اضافه مطابق با فرمول هر یک کیلو بار اضافی معادل یک درصد مبلغ بلیط، جداگانه در فرودگاه دریافت می‌شود.

قوانین مربوط به شرکت قشم‌ایر، کمی متفاوت‌ است و هر مسافر تا حداکثر ۲۰ کیلوگرم را در پروازهای مختلف می‌تواند همراه خود داشته باشد. کاسپین، یکی از قدیمی‌ترین ایرلاین‌های ایران است که به اکثر شهرهای کشور، پرواز دارد و مسافران آن می‌توانند تا ۲۰ کیلوگرم بار را به بخش مربوطه تحویل دهند. درصورتی‌که پروازهای کلاس بیزینس را انتخاب کنید نیز این میزان به ۳۰ کیلوگرم افزایش پیدا خواهد کرد.

مسافرانی که سراغ هواپیمایی تابان می‌روند، می‌توانند تا ۲۰ کیلوگرم بار برای کلاس اقتصادی و ۳۰ کیلوگرم برای کلاس تجاری تحویل قسمت بار دهند. شیوه محاسبه هزینه اضافه‌بار هواپیما نیز به تعداد و حجم وسایل مسافر بستگی دارد.

اگر از مسافران پروازهای اقتصادی آتا باشید، مجاز به ارائه حداکثر ۲۰ کیلوگرم بار خواهید بود و اگر مسافر پروازهای تجاری باشید، می‌توانید حداکثر ۳۰ کیلوگرم بار را بدون پرداخت هزینه اضافه تحویل بخش مربوطه دهید. همراه‌داشتن بار بیشتر، مستلزم پرداخت هزینه است.

مقدار اضافه‌بار در نظر گرفته شده توسط شرکت کیش‌ایر، تفاوتی با سایر ایرلاین‌ها ندارد و مسافران کلاس‌های اقتصادی می‌توانند حداکثر ۲۰ کیلوگرم بار را تحویل دهند. این میزان البته برای افرادی که سراغ کلاس تجاری می‌روند، به ۳۰ کیلوگرم می‌رسد. آسمان نیز همانند شرکت‌های کیش‌ایر و آتا، حداکثر وزن ۲۰ و ۳۰ کیلوگرم را برای کلاس‌های اکونومی و بیزینس در نظر گرفته است.

شیوه محاسبه اضافه‌بار در ایرلاین‌های خارجی

پروازهای خارجی از فرودگاه امام خمینی انجام می‌شوند و هر شرکتی بسته به نوع کلاس و قوانین خود، محدودیت‌های متفاوت‌تری را برای بار مسافران در نظر می‌گیرند. قیمت اضافه‌بار در پروازهای خارجی بسته به هر شرکت، کاملاً تفاوت دارد و هزینه آن می‌تواند بین چهار دلار تا ۱۱ دلار به‌ازای هر کیلوگرم، باشد. مسافر این هزینه را نهایتاً موقع مراجعه به کانتر و اعلام مقصد پرداخت می‌کند.

شرکت هلندی KLM برای پروازهای کلاس اکونومی، حداکثر ۲۳ کیلوگرم بار را در نظر گرفته است. درصورتی‌که بخواهید با پروازهای بیزینس یا فرست کلاس سفر کنید نیز می‌توانید حداکثر ۳۲ کیلوگرم بار را در قالب دو چمدان برای کلاس بیزینس و سه چمدان برای کلاس فرست کلاس تحویل بخش مربوطه دهید.

قوانین مربوط به بار مجاز هواپیمایی لوفت‌هانزا، کمی متفاوت‌تر است. پروازهای اکونومی این شرکت شامل کلاس‌های سطح یک و دو می‌شوند که مقدار بار مجاز در آنها، حداکثر ۲۳ کیلوگرم و در قالب یک چمدان برای کلاس عادی و دو چمدان برای کلاس پریمیوم است. وزن بار مجاز در کلاس‌های بیزینس و فرست کلاس لوفت‌هانزا نیز یکسان و برابر با ۳۲ کیلوگرم است، اما مسافران این پروازها می‌توانند به ترتیب دو و سه چمدان همراه خود داشته باشند.

پروازهای ترکیش‌ایر شامل دو کلاس اکونومی و بیزینس می‌شوند و قوانین آنها کاملاً مشابه شرکت‌های ایرانی است؛ حداکثر ۲۰ کیلوگرم برای کلاس اکونومی و ۳۰ کیلوگرم برای کلاس بیزینس. مسافران شرکت هواپیمایی قطر محدودیتی در تعداد چمدان‌ها و بارهای مسافران ندارد، در عوض، حداکثر وزن مجاز بار برای کلاس‌های تجاری و فرست کلاس این شرکت به ترتیب ۴۰ و ۵۰ کیلوگرم اعلام شده است. مسافرانی که سراغ پروازهای اقتصادی می‌روند نیز بسته به سطح کلاس، مجاز به حمل ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم بار خواهند بود.

شرکت ترکیه‌ای پگاسوس که بیشتر با پروازهای مقرون‌به‌صرفه در میان ایرلاین‌ها شناخته می‌شود، سه کلاس پروازی به نام‌های Essentials (معادل اکونومی)، Advantage (معادل بیزینس) و Business Flex (معادل بیزینس پریمیوم) دارد و حداکثر بار مجاز در تمام آنها، ۲۰ کیلوگرم برای پروازهای بین‌المللی است. به‌علاوه، مسافران می‌توانند تا هشت کیلوگرم بار را داخل هواپیما به همراه داشته باشند. این میزان البته برای کلاس‌های Business Flex به ۱۲ کیلوگرم می‌رسد.

آنچه باید درباره میزان بار مجاز در هواپیماهای مسافری بدانید

میزان بار مجاز همراه مسافر معمولاً روی بلیط پرواز نوشته می‌شود. علاوه بر وزن، شکل بسته‌ها هم گاهی در تعیین میزان هزینه پرداختی برای حمل بار اثر می‌گذارد. گاهی اوقات، شکل بسته‌بندی بار از نظر ایرلاین‌ها مشمول پرداخت هزینه اضافه می‌شود. مثلاً حمل حیوان خانگی در پرواز هزینه‌ دارد که وزن حیوان، نوع و قفس آن در تعیین هزینه پرداختی برای حمل اثرگذار است. قوانین هر شرکت هواپیمایی درباره حمل حیوانات خانگی متفاوت است و پیش از خرید بلیط هواپیما باید از قوانین مربوط به این مسئله آشنا شوید

بالاترین کلاس پرواز فرست کلاس است و بیزینس و اکونومی به ترتیب در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند. بلیط پرواز ایرلاین‌های داخلی در دو کلاس بیزینس و اکونومی به فروش می‌رسد. هر قدر کلاس پروازتان بالاتر باشد، اجازه حمل بار بیشتری هم در سفر خواهید داشت. میزان بار مجاز برای حمل در کلاس اکونومی به طور معمول ۲۰ کیلوگرم است و مقدار بار مجاز برای حمل در کلاس بیزینس به ۳۰ کیلوگرم می‌رسد. هرچند این ارقام حدودی هستند و بهتر است برای آگاهی از مقدار بار دقیق مجاز پیش از پرواز به وب‌سایت هر ایرلاین مراجعه کنید یا در تماس تلفنی با شرکت هواپیمایی یا آژانس مسافرتی از میزان بار مجاز مطلع شوید.

دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین