راهنمای انتقال وجه به کمک پایا، ساتنا و پل

این نوشته کمم میکند بهترین زمان استفاده از پایا را بدانید. با محدودیت انتقال وجه ساتنا آشنا شوید و بفهمید کی باید از کارت بهکارت یا پل برای انتقال وجه کمک گرفت
تریبون اقتصاد- انتقال وجه بانکی با روشهای مختلفی امکانپذیر است. در روش انتقال وجه داخل بانکی میتوانید از حساب خود در یک بانک به حساب فردی دیگر در همان بانک پول واریز کنید.
به گزارش تریبون اقتصاد؛ کارت به کارت، پایا، ساتنا و پل روشهایی هستند که بانک پیشنهاد میدهد و مشتری باید با توجه به میزان اهمیت انتقال وجه، مسئله زمان و از همه مهمتر رقم قابل انتقال خودش تصمیم بگیرد، کدام روش مناسب خواهد بود.
سقف انتقال وجه از طریق کارت بهکارت
سقف مجاز انتقال وجه از طریق کارت بهکارت، بر اساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی، برای هر شخص توسط کلیه ابزارهای غیرحضوری بانکی شامل دستگاه خودپرداز، کیوسک، موبایل بانک و اینترنت بانک، مبلغ 10 میلیون تومان روزانه در هر بانک تعیین شده است. تنها از طریق مراجعه حضوری به شعب میتوان سقف مبلغ انتقال وجه کارت بهکارت حضوری را روزانه تا 15 میلیون تومان افزایش داد.
در انتقال وجه از طریق کارت به کارت از طریق دستگاه خودپرداز، موبایل بانک، اینترنت بانک، کیوسک یا مراجعه حضوری، مبلغ کارمزد برای مبالغ تا یک میلیون تومان، معادل ۷۲۰ تومان و به ازای هر یک میلیون تومان مازاد، مبلغ 280 تومان اضافه میشود. به این ترتیب برای انتقال وجه کارت به کارت در سقف ۱۰ میلیون تومان (سایر روشها غیر از مراجعه حضوری) مبلغ سههزار و 240 تومان کارمزد دریافت میشود.
انتقال وجه از طریق سامانه پل
انتقال وجه کارت به کارت در موبایل بانک، اینترنت بانک و مراجعه به شعبه، بدون کمک اطلاعات روی کارت بانکی و از طریق شماره شبا توسط سامانه پل انجام میشود. سقف انتقال وجه با استفاده از این روش در اینترنت بانک و موبایل بانک 10 میلیون تومان و در داخل شعب 15 میلیون تومان است. کارمزد انتقال پول از طریق سامانه پل دو صدم درصد مبلغی است که قصد جابجا کردن آن را دارید. کف این رقم مبلغ 500 تومان است. با توجه به افزایش سالیانه رقم کارمزد کارت بهکارت ممکن است این روش را برای انتقال وجه بیشتر بپسندید.
شماره شبا یا شماره حساب بانکی ایران، به منظور تسهیل و استانداردسازی مبادلات بین بانکی و بینالمللی بانکهای کشور، توسط بانک مرکزی تعریف شده و در تمامی سامانههای پرداخت بین بانکی منحصرا از شناسه شبا استفاده میشود. هر شماره حساب بانکی یک کد شبا متناظر دارد.
روش انتقال وجه از طریق پایا
انتقال وجه از طریق پایا میتواند به صورت غیرحضوری و با استفاده از موبایلبانک و اینترنتبانک و همچنین به صورت حضوری و مراجعه به شعبه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان در روز انجام شود. انتقال وجه پایا تا سقف 15 میلیون تومان به صورت روزانه و با رعایت ضوابط مربوطه، از طریق دستگاههای خودپرداز امکانپذیر است. انتقال وجه گروهی نیز از طریق پایا قابل انجام است. واریز گروهی به آن دسته از واریزهایی اطلاق میشود که تعداد واریزهای موجود در یک درخواست بیش از 10 واریز باشد.
سقف مبلغ انتقال وجه پایا به ازای هر دستور پرداخت تا 100 میلیون تومان بوده و منوط به رعایت این سقف محدودیتی در تعداد دستور پرداخت وجود ندارد.
کارمزد انتقال پول از طریق پایا رقم بهصرفهای خواهد بود. مثلا در دستور پرداخت انفرادی یکدهم درصد مبلغ تراکنش با کف 240 تومان و سقف سه هزار تومان بهعنوان کارمزد دریافت میشود و درصورت انتقال از طریق شعبه، مبلغ دو هزار تومان به مبلغ کارمزد اضافه خواهد شد. کارمزد انتقال پول پایا در روش دستور پرداخت گروهی که هنگام انتقال وجه به بیش از۱۰ شماره واریزی کاربرد دارد، هزار و 200 تومان خواهد بود. یعنی هر فایل به اضافه هر واریز 120 تومان.
انتقال وجه توسط سیستم بانک طی بازههای زمانی مشخص انجام میشود. چرخه اول پایا متعلق به واریزیهای تا ساعت سه و 45 دقیقه بامداد است که بانک این انتقال و تسویه را تا ساعت هفت و 30 دقیقه صبح انجام میدهد. چرخه دوم پایا به واریزهای انجام شده تا ساعت 9 و 45 دقیقه تعلق دارد و کار تسویه و واریزشان ممکن است تا 10 و 30 دقیقه صبح زمان ببرد.
اگر تا پیش از ساعت 12 و 45 دقیقه درخواست پرداخت پایا انجام دهید، انتقال وجه در چرخه سوم قرار میگیرد و کار واریز و تسویه ممکن است نهایتا تا ساعت 13 و 30 دقیقه زمان ببرد. چرخه چهارم را مبالغ واریزی تا ساعت 18 و 45 دقیقه تشکیل میدهند و تسویه و واریز این وجوع تا ساعت 19 و 15 دقیقه زمان میبرد.
تراکنش موردنظر در چرخههای تسویه تعیینشده پایا بر حسب زمان ثبت دستور پرداخت توسط مشتری انجام میشود. با توجه به فرآیندهای بانک صادرکننده دستور پرداخت، تراکنشهای پایا در روزهای عادی حداکثر با یک چرخه تاخیر، تسویه و به حساب مقصد واریز خواهند شد.
امکان انتقال وجه از طریق عملیات پایا در روزهای تعطیل وجود دارد. یک چرخه پایا در ساعت 12 و 45 دقیقه وجود دارد که نهایتا تا ساعت 13 و 30 دقیقه روز تعطیل کار تسویه و واریز وجه به مقصد را انجام میدهد.
روش انتقال وجه از طریق ساتنا
ساتنا سامانهای الکترونیکی است که پردازش و تسویه تراکنشهای بین بانکی و دستور پرداخت های فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام میدهد. به عبارت دیگر عملکرد ساتنا عبارت است از حواله الکترونیکی پول از یک حساب در یک بانک به حساب دیگر در بانک دیگر. در این روش وجه مورد نظر با فاصله زمانی نیم تا یک ساعت (بسته به فرآیندهای بانک صادرکننده دستور پرداخت) به حساب مقصد منتقل خواهد شد. تعهد واریز وجوه به حساب مقصد از سمت بانک مبدا، پایان ساعت کاری همان روز صدور دستور پرداخت است. ساتنا مخفف سامانه تسویه ناخالص آنی است.
انتقال پول از طریق ساتنا میتواند به صورت غیرحضوری و با استفاده از موبایل بانک و اینترنت بانک و همچنین بهصورت حضوری و مراجعه به شعبه انجام شود. حداقل مبلغ تعیینشده برای تراکنشهای ساتنا در حال حاضر 50 میلیون تومان و حداکثر مبلغ تعیینشده در انتقال وجه غیرحضوری معادل ۱۰۰ میلیون تومان است. در صورت مراجعه حضوری به شعب، انجام تراکنش ساتنا تا سقف مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان روزانه و در صورت ارائه مدارک و مستندات مثبته، بدون سقف مبلغ امکانپذیر است.
کارمزد انتقال پول از طریق ساتنا دوصدم درصد مبلغ تراکنش تا سقف 28 هزار تومان تعیین شده است و درصورتی که دستور پرداخت را عوض ابزارهای اینترنتی و غیرحضوری، از طریق شعبه انجام دهید مبلغ دو هزار تومان به مبلغ کارمزد اضافه خواهد شد.
تسویه حوالههای ساتنا در شبکه بانکی به صورت آنی انجام میشود، مشروط بر اینکه بانک مبدا دارای وجوه کافی در حساب جاری خود نزد بانک مرکزی بوده و به طور آنی دستور پرداخت را در سامانه مرتبط صادر کند. چنانچه بانک مقصد به هر دلیلی از جمله مسدودی حساب نتواند وجه ساتنا را پس از دریافت، بهصورت فوری به حساب مشتری واریز کند باید مبلغ را برگشت داده و در نتیجه مبلغ حواله در همان روز به حساب مبدا بازخواهد گشت.
عملیات ساتنا تنها در ساعات اداری فعالیت بانکها فعال است و در روزهای تعطیل نیز نمیتوان از آن برای انتقال وجه کمک گرفت. خدمت انتقال وجه ساتنا در حال حاضر تنها توسط خودپرداز برخی از بانکها امکان پذیر است.