کد مطلب: ۴۱۶۶

راهنمای دریافت وام نوسازی بافت فرسوده

همه‌چیز درباره تسهیلات 550 میلیونی بازسازی و تعمیر مسکن در بافت فرسوده

تریبون اقتصاد – وام نوسازی بافت فرسوده، اجازه می‌دهد دستی به سروروی خانه‌تان بکشید. امنیت آن را بالا ببرید و احساس بهتری پیدا کنید.

به گزارش تریبون اقتصاد؛ کوبیدن و دوباره ساختن خانه‌‎های کلنگی و قدیمی در بافت فرسوده شهرها خرج سنگینی دارد، اما با استفاده از تسهیلات نوسازی می‌توان خانه‌های پر از خاطره را دوباره سرپا کرد. بانک مسکن برای نوسازی بافت فرسوده وام 550 میلیون تومانی در نظر گرفته که بخشی از آن بدون نیاز به سپرده‌گذاری پرداخت می‌شود. بخشی از آن با سود صفر درصد و بخشی از آن نیازمند خرید اوراق تسهیلات مسکن در فرابورس است. تسهیلات نوسازی بافت فرسوده، همچنین برای کسانی که اطراف حرم حضرت عبدالعظیم، حرم امام رضا، حرم حضرت معصومه و حرم شاهچراغ در تهران، مشهد، شیراز و قم خانه دارند اندکی بیشتر است.

جزییات رقم وام نوسازی بافت فرسوده

وام نوسازی بافت فرسوده با کمترین میزان دردسر پرداخت می‌شود. ۱۸۵ میلیون تومان از وام را با سود صفر درصد پرداخت می‌کنند. ۱۸۵ میلیون تومان دوم با نرخ سود 23 درصد و 180 میلیون تومان باقیمانده با نرخ سود 21.5 درصد به متقاضی پرداخت می‌شود.

قسط وام نوسازی بافت فرسوده در بخش اول، ماهی سه میلیون و 123 هزار تومان خواهد بود. برای 185 میلیون تومان دوم با نرخ سود 23 درصد، متقاضی ماهی پنج میلیون و 215 هزار تومان و برای بخش سوم، ماهیانه چهار میلیون و 920 هزار تومان قسط پرداخت می‌کند.

قسط وام نوسازی بافت فرسوده به این ترتیب روی هم رفته به 13 میلیون و 258 هزار و 300 تومان می‌رسد. وقتی وام به طور کامل تسویه شود، متقاضی علاوه بر عودت اصل پول، 245 میلیون و 497 هزار تومان در قالب سود به بانک پس می‌دهد.

دریافت وام نوسازی بافت فرسوده، همچنین مستلزم پرداخت یک میلیون تومان به عنوان هزینه جانبی، شامل تشکیل پرونده و حق کارشناسی ملک می‌شود. در نهایت اگر موفق به تشکیل پرونده شوید و کارتان روی غلتک افتاد، 60 ماه برای پس دادن وام زمان خواهید داشت.

وام نوسازی بافت فرسوده، در شهر تهران تا سقف 550 میلیون تومان پرداخت می‌شود اما اگر ملک مورد نظر در محدوده حرم شاه عبدالعظیم حسنی باشد، رقم وام نوسازی بافت فرسوده تا 600 میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند.

مشمولان دریافت وام نوسازی بافت فرسوده

بافت فرسوده ترکیبی از سه شاخص ناپایداری سازه‌ای، نفوذناپذیری (عرض کمتر از شش متر) و ریزدانگی (مساحت کمتر از ۲۰۰ متر) است که در صورت وقوع حوادث از قبیل زلزله، سیل و  آتش‌سوزی با مشکلات متعددی مواجه می‌شوند.

وام نوسازی بافت فرسوده تحت قوانین خاصی پرداخت می‌شود؛ اگر ملک شما  در محدوده بافت‌های فرسوده شهری قرار دارد می‌توانید با مراجعه به سامانه ثبت‌نام تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده شرکت بازآفرینی شهری ایران به نشانی facility.udrc.ir اسناد مالکیت ملک را ثبت کنید. بعد از اینکه در این سامانه کدپستی و کدجام را که در سند تک برگ ملک شما ثبت شده، وارد کردید، به شما اعلام می‌شود که ملک در محدوده بافت فرسوده- تاریخی یا سکونتگاه غیر رسمی قرار دارد یا نه.

وام نوسازی بافت فرسوده، بعد از اینکه مشخص شد ملک در بافت فرسوده قرار دارد یا نه، یک قدم به جلو می‌رود. حالا باید به صورت آنلاین تشکیل پرونده بدهید. مالک خانه‌های قولنامه‌ای هم می‌توانند برای دریافت وام نوسازی بافت فرسوده اقدام کنند، البته قبل از هر چیز باید برای ملکشان سند تک برگ بگیرند. این افراد بعد از ثبت اطلاعات خود در  سامانه ثبت نام تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده، کد رهگیری دریافت می‌کنند.

متقاضیان دریافت وام نوسازی بافت فرسوده، در مرحله بعدی باید سند ملک را به اداره‌ کل راه‌و‌شهرسازی استان‌ها ببرند تا مورد بررسی قرار بگیرد. اگر مدارک ثبت شده مورد تایید این اداره‌ها قرار بگیرد مدارک برای تشکیل پرونده و صدور سند به ادارات ثبت و اسناد استان‌ها ارسال می‌شود. اگر متقاضیان برای ثبت‌نام وام یا دریافت سند و ثبت اطلاعات در این سامانه با مشکل مواجه شوند، می‌توانند به اداره‌های راه و شهرسازی استان‌ها مراجعه کنند.

مسکن کلنگی 4

بیشتر بدانید | وام نوسازی بافت فرسوده، متناسب با پیشرفت پروژه و حداکثر در چهار مرحله پرداخت می‌شود. ملاک تعیین میزان پیشرفت فیزیکی پروژه، گزارش ارزیابی توسط بانک است

 

وام نوسازی بافت فرسوده به چه کار می‌آید؟

وام نوسازی بافت فرسوده، بسته تشویقی هم دارد. مثلا اگر مالک مایل باشد می‌تواند تا دو طبقه بیشتر نسبت به تراکم مجوز ساخت بگیرد. همچنین طبق قانون حمایت از احیا، نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده، شهرداری‌ها باید حداقل 50 درصد در عوارض صدور پروانه و تراکم ساخت تخفیف بدهند که این رقم می‌تواند تا 100درصد افزایش پیدا کند.

طبق آمار، دو منطقه ۱۰ و ۱۲ شهر تهران رتبه‌های اول را از نظر بافت فرسوده در اختیار دارند. یعنی 52 درصد از بافت  منطقه 10 و 37 درصد از بافت منطقه 12 فرسوده هستند. همچنین95درصد از بافت فرسوده شهر تهران در مناطق هفت تا 20 قرار  دارد. با این اوصاف اگر بخواهید در مناطق 10 و 12 تهران خانه بخرید، قیمت ملک کلنگی متفاوت است: مثلا یک ملک 50 متری در محله سلسبیل با بر شش متری حدود پنج میلیارد تومان قیمت دارد. یک ملک 84 متری در محله بلورسازی که قابل سکونت هم هست با قیمت هفت میلیارد و 500 میلیون تومان فروخته می‌شود. یک خانه کلنگی 114 متری در محله سلسلبیل متری 93 میلیون تومان قیمت دارد که قیمت کل آن حدود 10 میلیارد و 600 میلیون تومان است. در محله هفت‌چنار یک ملک 208 متری بر اصلی قرار دارد که متری 77 میلیون تومان قیمت دارد و برای خرید آن باید 16 میلیارد تومان بپردازید. در محله سنگلج یک ملک 137 متری قابل سکونت که سه طبقه است با قیمت متری 65 میلیون تومان فروخته می‌شود، یعنی 9 میلیارد تومان.

خانه کلنگی ارزان، در محله‌های قدیمی تهران به وفور پیدا می‌شود. مثلا یک ملک 87 متری در بریانک با قیمت متری 80 میلیون تومان و قیمت کل هفت میلیارد تومان برای فروش موجود است. یک ملک 58 متری در محله خانی‌آباد را نیز می‌توانید با قیمت سه میلیارد و 500 میلیون تومان بخرید. اگر دو میلیارد و 400 میلیون تومان داشته باشید، می‌توانید یک ملک 32 متری در محله گمرک بخرید که صاحبخانه برای هر مترمربع آن قیمت 75 میلیون تومان در نظر گرفته است.

وام نوسازی بافت فرسوده کمک می‌کند همین خانه‌ها را نونوار کنید. یا مثلا برای ساخت‌وساز در آن دستتان باز باشد و برنامه‌های مختلفی را در آن پیاده کنید. سال گذشته همین موقع از سال، مالکان ۲۳ هزار و ۵۰۴ واحد مسکونی با اصرار و پافشاری زیاد موفق به امضای قرارداد پرداخت تسهیلات در بافت‌های فرسوده شده بودند.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین