قیمت آیفون سر بهفلک کشید؛ فروش گوشی اپل با دلار ۱۱۲ هزار تومانی
قیمت آیفون 13 از مرز 44 میلیون گذشته و بعضی فروشندگان آیفون 16 را پس از رجیستری به شیوه مسافری حدود 90 میلیون قیمتگذاری میکنند. تکلیف واردات تجاری آیفون مشخص نیست و بازار کلاهبرداری به طرق مختلف هنوز داغ است
تریبون اقتصاد - قیمت آیفون 13 معمولی ظرف یک ماه گذشته هشت میلیون تومان افزایش پیدا کرده است؛ اتفاقی عجیب و تقریبا غیرقابل باور که پس از صدور بخشنامه لغو ممنوعیت واردات آیفون، به سختی میتوان توضیحش داد.
به گزارش تریبون اقتصاد؛ لغو ممنوعیت واردات آیفون حدودا دو ماه پیش توسط وزیر ارتباطات به اطلاع عموم رسید. جریان طبیعی بازار از آن به بعد باید به سمتی میرفت که کسی حتی به آیفون 13 نگاه هم نکند و شاهد گرم شدن بازار انواع آیفون جدید با قیمت منطقی باشیم با این حال فعالان بازار موبایل و کاربران میگویند از دو ماه پیش به این طرف اتفاق خاصی رخ نداده است. واردات آیفون در رویه تجاری هنوز با بلاتکلیفی دستوپنجه نرم میکند و تنها واردات به شیوه مسافری در دسترس قرار دارد. با این حال کلی آگهی آنلاین پیدا میکنید که ناشرانشان مدعی هستند جدیدترین گوشی اپل را با کد رجیستری معتبر، تحویل خریدار میدهند. قیمت آیفون در این آگهیها عموما بالاتر از حدود انصاف است و با نرخ دلار بازار آزاد فاصلهای معنادار دارد. از آن طرف بساط کلاهبرداری و سوءاستفاده به واسطه رجیستری هنوز داغ است. همه این موارد در کنار هم به آشفته بازار آیفون در ایران دامن میزنند.
قیمت آیفون با دلار 112 هزار و 600 تومانی
قیمت آیفون 13 معمولی به حدود 44 میلیون تومان رسیده است. حتی اگر دلار بازار آزاد را 82 هزار تومان در نظر بگیرید، قیمت آیفون 13 برای خریدار ایرانی 536 دلار تمام میشود. اپل پیش از بیرون انداختن این گوشی قدیمی از خط تولید، قیمتش را به 499 دلار کاهش داد.
آیفون 13 معمولی را در دو نسخه پیدا میکنید؛ ساخت هند و چین. اولی ارزانتر است و دومی را با پارت نامبر HN شاید 500،600 هزار تومان گرانتر بفروشند. بعضیها ادعا میکنند آیفون 13 معمولی نسخه ZAA دارند و بابت همین متاع مشکوک55 تا 60 میلیون تومان طلب میکنند.
آیفون 13 پرومکس 70 تا 90 میلیونی هم در بازار فراوان است. فروشندهها اگر بفهمند دنبال پارت نامبر ZAA یا مثلا نسخههای دارای حافظه ذخیرهسازی بالا میگردید، دندان تیز میکنند و قیمت را تا 90 میلیون و حتی 100 میلیون بالا میبرند.
آیفون 14 و آیفون 15، به ندرت پیدا میشود. اگر فروشندهای برای آنها باشد، معمولا زحمت پرداخت حقوق ورودی و رجیستری را به شکل مسافری کشیدهاند. برای خرید آیفون 16، شانس بیشتری دارید هرچند رجیستری آیفون 16 هم فعلا و تا وقتی تکلیف واردات تجاری روشن نشود، به شکل مسافری امکانپذیر است.
قیمت آیفون 16 برق از سرتان بلند میکند. نسخه پایه، یعنی آیفون 16 معمولی با فضای ذخیرهسازی 128 گیگابایت را 90 تا 92 میلیون تومان میفروشند و از این کارشان ترسی ندارند. آیفون 16 در بازار جهانی 799 دلار میارزد و محاسبات ساده نشان میدهد دوستان پس از پرداخت هزینه رجیستری و حقوق گمرکی، قیمت آیفون 16 را در برای فروش به متقاضیان ایرانی با دلار 112 هزار و 640 تومانی محاسبه کردهاند.
رجیستری آیفون و واردات به شیوه تجاری
قیمت آیفون باید پایین میآمد؛ بالاخره زحمت کشیدهاند و به ضرب و زور مصوبه واردات را آزاد کردهاند ولی چون بحث واردات تجاری هنوز بلاتکلیف است، بازار حالت عادی پیدا نکرده. خوشبختانه پیگیری اخبار نشان میدهد پروسه اداری واردات آیفون در دست اقدام است.
رجیستری آیفون فعلا فقط به شکل مسافری در سامانه امکانپذیر شده و کسانی میتوانند از این راه دست به سوءاستفاده بزنند. کوچکترین تخلف محتمل واردات و پرداخت هزینه رجیستری به شکل مسافری و فروش گوشی در بازار است. حجم آگهیها نشان میدهد ممکن بعضیها در این مسیر تسلیم وسوسه شیطان شوند.
رئیس انجمن تلفن همراه ایران میگوید مراحل اداری واردات آیفون به شکل تجاری نهایی شده و حتی مشخص کردهاند هر واردکننده میتواند ۳۰ درصد از سهمیه واردات گوشی را به آیفون اپل اختصاص دهد. دفتر تخصصی برق و الکترونیک و موبایل وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت وظیفه تهیه و تنظیم قانون را برعهده گرفته است.
بیشتر بدانید | قیمت آیفون 16 در بازار ایران که تنها به واسطه واردات مسافری رجیستر شده است به حداقل 90 میلیون تومان میرسد. خود اپل این گوشی را در بازار جهانی با قیمت 800 دلار عرضه میکند. بعضی فروشندگان رجیستری آیفون 16 را به شکل مسافری انجام میدهند و برای کسب سود با احتساب دلار 112 هزار و 640 تومانی میفروشند
سهمیه واردات به منظور حفظ تعادل بازار لحاظ شده است تا خدای نکرده تامین کالا با کموکسری روبرو نشود. سود فروش آیفون بالاست و همین مسئله شاید باعث شود واردکنندهها فقط سراغ آیفون بروند اما قانون در این مرحله قدم جلو میگذارد و واردکنندگان مجبور هستند تنها بخشی از سهمیه واردات خود را به کالای لوکس از جمله آیفون بالای 600 دلار اختصاص بدهد.
اگر مشکلی خاصی پیش نیاید، انتظار داریم ظرف امروز و فردا به قولشان عمل کنند و واردات آیفون به شکل تجاری تعیین تکلیف شود. این خبر به ذات مثبت است و میتواند سرمنشا فراوانی کالا و کاهش قیمت آیفون در بازار باشد.
تداوم کلاهبرداری به بهانه رجیستری آیفون
قیمت آیفون، هزینه رجیستری و آییننامه واردات به شیوه تجاری هنوز مشخص نیست اما بساط کلاهبرداری و سوءاستفاده به راه است. آش به قدری شور شده که واکنش رئیس پلیس فتا تهران بزرگ را به همراه داشته. سردار داوود معظمی گودرزی میگوید پیامک رجیستری آیفونهای سری ۱۴، ۱۵ و ۱۶ دامی جدید برای کلاهبرداری از کاربران فضای مجازی و دارندگان این مدل گوشی است.
رجیستری آیفون بهانه کسانی است که میخواهد مستقیم و غیرمستقیم به کلاهبرداری دست بزنند. گروه اول مدعی هستند به واسطه ارتباط با جایی یا نهادی، قدرت رجیستر آیفون را دارند. پس مقداری پول طلب میکنند که پرداخت آن سرمنشا دردسر خواهد بود. رئیس پلیس فتا تهران بزرگ میگوید: این کلاهبرداران با دریافت هزینههای سنگین، اعتماد کاربران را جلب کرده و پس از واریز وجه، تلفن همراه آنها یا خاموش میشود یا اعلام میشود که سایت رجیستری از دسترس خارج شده و دیگر امکان انجام رجیستری وجود ندارد. در این شرایط، پول مردم به راحتی بلوکه میشود و خدماتی به آنها ارائه نمیشود.
رجیستری آیفون به شیوه دیگری ممکن است دستاویزی برای کلاهبرداری باشد. روش دوم اتفاقا خطرناکتر است و شاید به قیمت هک شدن حساب بانکی فرد تمام شود. در این روش کلاهبرداران لینکی ارسال میکنند و متن آن را به شکلی مینویسند انگار فرصت رجیستری آیفون جدید یا آیفونهای قدیمی فراهم شده و این امکان در اختیار مالک است. فرد فریب میخورد، روی لینک کلیک میکند، چند مرحله جلو میرود ولی نهایتا در یک صفحه تقلبی معروف به فیشینگ، اطلاعات حساب بانکی خودش را وارد خواهد کرد و از آن به بعد قربانی به حساب میآید.
واردات آیفون در حال حاضر یا به شکل مسافری و با رجیستری از طریق پاسپورت انجام شده یا به صورت قاچاقی راه خودش را به سمت ایران باز کرده است. آیفون قاچاق، بدون رجیستری است و معلوم نیست دولت میخواهد چطور با صاحبان آنها کنار بیاید. حرفها و وعدههایی مطرح شده ولی هنوز قطعی نیست. وقتی آییننامه واردات تجاری آیفون قطعی شد، احتمالا نوبت آیفونهایی میرسد که قبل مصوبه 9 آبان 1403، دست مردم بوده و روشن شدهاند. بعضی از این گوشیها سه سال دست مردم کار کردهاند و صاحبان آنها به طرق مختلف هزینههایی برای برگرداندن آنتن آیفون متحمل شدهاند. به دولت پیشنهاد شده بابت همین سختیها و مرارتها اندکی با دل صاحبان این دسته از انواع آیفون راه بیاید.
خرید آیفون 16 با رجیستری مسافری را هم توصیه نمیکنند چون در بهترین حالت این گوشی گارانتی ندارد و نمیشود سلامت آن را تضمین کرد یا به خدمات پس از فروششان دل بست.
بیشتر بدانید | فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، چندی پیش اعلام کرد تصمیمی برای رجیستری آیفون بهدلیل وجود بالغ بر ۶۰۰ هزار دستگاه آیفون در دست مردم گرفته شده تا عوارض آن به پروژههای ملی تخصیص داده شود. این موضوع هنوز قطعی نیست و در صورت نهایی شدن اطلاعرسانی عمومی صورت میگیرد