قیمت شیرینی و شکلات در آستانه عید سر به فلک کشید

شیرینی و شکلات جزو جداییناپذیر سفرههای عید هستند. با توجه به افزایش قیمت بسیاری از مواد اولیه در سال 1403، قیمت شیرینی و شکلات در در آستانه نوروز 1404 چه وضعیتی دارد؟
تریبون اقتصاد_با نزدیکشدن به عید نوروز، تقاضا برای خرید شیرینی و شکلات رشد قابلتوجهی پیدا میکند. این افزایش تقاضا در کنار دیگر عوامل اقتصادی، موجب افزایش قیمت شیرینی و شکلات در آستانه نوروز 1404 شده است.
به گزارش ایلنا، در حالی که بسیاری از خانوادهها خرید شیرینی و شکلات را جزئی جداییناپذیر از سنتهای نوروزی میدانند، افزایش قیمتها میتواند بر قدرت خرید مردم تأثیرگذار باشد.
رشد قیمت انواع شیرینی و شکلات در آستانه نوروز
سال گذشته قیمت شیرینی تر بین 185 هزار تا 250 هزار تومان بود، اما امسال قیمت شیرینی تر در محدوده 270 هزار تا 350 هزار تومان قرار دارد که به معنای رشد 40 تا 46 درصدی قیمت این محصول نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
علاوه بر این، متوسط قیمت انواع پای، شیرینی دانمارکی و شیرینی زبان 200 هزار تومان است که سال گذشته این قیمت از 120هزار تا 170 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم متغیر بود. بنابراین قیمت این نوع شیرینیها بین 17 تا 66 درصد افزایش داشته است.
همچنین شیرینی کشمشی در سال گذشته با قیمت 120 هزار تومان در شیرینیفروشیهای سطح شهر عرضه میشد، اما حالا و در آستانه سال 1404، قیمت این شیرینی با رشد 25 درصدی به 150 هزار تومان رسیده است.
بررسی قیمت شکلات نشان میدهد که قیمت این محصول نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشته است. به طور مثال، سال گذشته شکلات پارمیدا 60 درصد با وزن 80 گرم با قیمت 59 هزار تومان عرضه میشد. اما حالا قیمت آن به 158هزار تومان رسیده که این یعنی قیمت شکلات نسبت به سال گذشته معادل 167 درصد رشد داشته است.
علاوه بر این، شکلات تلخ لینت 150 گرمی هم با قیمت 338 هزار تومان در بازار به فروش میرسید، اما الان این محصول 15 درصد افزایش قیمت داشته و قیمت آن به 388 هزار تومان رسیده است.
کیتکت 41 گرمی هم برابر با 19 درصد افزایش داشته و قیمت آن از 52 هزار تومان به 62 هزار تومان رسیده است. همچنین شکلات کیتکت 24 عددی یک میلیون تومان قیمتگذاری شده بود، اما حالا قیمت آن 20 درصد افزایش پیدا کرده و با نرخ یک میلیون و 200 هزار تومان در بازار توزیع میشود.
چه عواملی در نوسان قیمت شیرینی و شکلات نقش دارند؟
عوامل متعددی در افزایش قیمت شیرینی و شکلات نقش دارند که یکی از مهمترین این عوامل، افزایش قیمت مواد اولیه است. چراکه در یکسال اخیر قیمت کره، قهوه، کاکائو و شکر به عنوان اصلیترین مواد اولیه تشکیلدهنده شیرینی، افزایش چشمگیری داشتند.
در سالهای اخیر تولید قهوه و کاکائو در کشورهای آفریقایی روند کاهشی داشته و همین امر باعث شده تا قیمت کاکائو و قهوه در سراسر جهان به طرز چشمگیری افزایش یابد. همچنین صادرات بیرویه کره و افزایش نرخ لبنیات باعث شده تا قیمت این محصول به طور قابل توجهی رشد کند.
شکر اصلیترین ماده اولیه پحت شیرینی است. قیمت شکر طی یکسال اخیر به دلیل کاهش سطح زیر کشت چغندرقند، افزایش هزینههای حملونقل و عدم تحصیص مناسب سهمیه باعث شد تا قیمت این مجصول رشد چشمگیری پیدا کند و حتی بر بسیاری محصولات و مشاغل هم تأثیر گذاشت.
از طرفی، قهوه و کاکائو جزو محصولاتی هستند که از طریق واردات تأمین میشوند، در نتیجه نوسانات نرخ ارز بر قیمت این محصول اثرگذار است.
علاوه بر این، در آستانه نوروز به طور قابل توجهی تقاضا برای شیرینی و شکلات بالا میرود. قطعا میزان عرضه و تقاضا میتواند در تعیین قیمت نهایی این محصول نقش بسزای داشته باشد.
بررسی بازار نشان میدهد که قیمت شیرینی و شکلات در آستانه نوروز 1404 در برخی از اقلام افزایش قیمت محسوس و در برخی دیگر، رشد بیش از 100 درصدی داشته است. افزایش قیمت شیرینی و شکلات در حالی رخ داده که قدرت خرید مردم به دلیل تورم و کاهش ارزش ارزش پول ملی، کاهش چشمگیری یافته است. اگر این روند ادامه پیدا کند، قطعا مردم هم امسال و هم در سالهای آینده باید خرید شیرینی و شکلات صرف نظر کنند