گازوئیل گران شد؛ تحریمهای روسیه بر بازار انرژی سایه انداخت
با اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه، قیمت گازوئیل در بازار جهانی به شدت افزایش یافته است. این افزایش قیمت به دلیل کاهش عرضه گازوئیل از روسیه و افزایش تقاضا در بازارهای جهانی رخ داده است.
تریبون اقتصاد- قیمت جهانی گازوئیل و حاشیه سود پالایش آن به دنبال دور جدید تحریمهای آمریکا علیه بخش نفتی روسیه به شدت افزایش یافته است.
به گزارش تسنیم به نقل از راشاتودی، قیمت جهانی گازوئیل و حاشیه سود پالایش آن به دنبال دور جدید تحریمهای آمریکا علیه بخش نفتی روسیه به شدت افزایش یافته است.
این افزایش ناشی از پیشبینی معاملهگران مبنی بر کاهش عرضه گازوئیل و نفت خام است. رویترز در گزارشی که روز جمعه منتشر کرد، به نقل از تحلیلگران و دادههای بورس لندن (LSEG) این موضوع را تأیید کرد.
هفته گذشته، دولت در حال خروج آمریکا دور جدیدی از تحریمهای «گسترده» را علیه روسیه در هماهنگی با دولت انگلیس اعمال کرد.
این تحریمها دو تولیدکننده بزرگ نفت، یعنی گازپروم نفت و سورگوتنفتگاز، و بیش از ۱۸۰ کشتی را هدف قرار داد که ادعا میشود برای حمل نفت روسیه با دور زدن تحریمهای غربی استفاده میشدند. آمریکا این کشتیها را «ناوگان سایه» توصیف کرده است.
به گفته رویترز، در هفته پس از اعمال این تحریمها، شاخص معیار گازوئیل در اروپای غربی به بالاترین سطح در ۱۰ ماه گذشته رسید.
بازار معاملات آتی نشاندهنده عرضه محدود یا کسری بازار است، جایی که قیمت قراردادهای ماه جاری بالاتر از قراردادهای ماههای آینده است.
در بازار معاملات آتی، قیمتها برای تحویل کالا در ماههای مختلف متفاوت است. معمولاً انتظار میرود که قیمت قراردادهای ماههای آینده کمی بالاتر باشد، زیرا هزینههای نگهداری و ذخیرهسازی کالا در نظر گرفته میشود. اما اگر قیمت قراردادهای ماه جاری (Front-Month Contracts) بالاتر از قراردادهای ماههای آینده (Further Out Contracts) باشد، این نشاندهنده کمبود فعلی یا اضطراب در بازار است. به این وضعیت "بازار معکوس" (Backwardation) میگویند.
حاشیه سود پالایش گازوئیل روز پنجشنبه به بالاترین سطح در بیش از پنج ماه گذشته رسید و به ۲۰ دلار در هر بشکه افزایش یافت.
ناتالیا لوسادا، تحلیلگر انرژی اَسپکتس، به رویترز گفت: حاشیه سود گازوئیل پس از خبر تحریمها افزایش یافته است، و ما انتظار اختلالات قابل توجهی در صادرات گازوئیل روسیه داریم.
وی تأکید کرد که حداقل ۱۵۰ هزار بشکه در روز از صادرات گازوئیل روسیه از پالایشگاههای گازپروم نفت و سورگوتنفتگاز که تحت تأثیر تحریمها قرار گرفتهاند، در خطر است.