کد مطلب: ۱۴۰۲۱
لینک کوتاه کپی شد

کابوس جدید آمریکا

جلد دوم مجله اکونومیست به بررسی پیشرفت‌های چین در زمینه هوش مصنوعی اختصاص دارد.

از زمان به شهرت رسیدن چت جی‌پی‌تی، فاصله آمریکا و چین در زمینه هوش مصنوعی هیچ زمان به این اندازه کم نبوده است.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، سامانه‌های هوش مصنوعی چینی شاید بهترین نباشند، اما ساخت آنها بسیار ارزان‌تر است. موفقیت این مدل‌ها، همراه با تغییرات سراسری صنعت، می‌تواند اقتصاد هوش مصنوعی را زیر و رو کند.

به عقیده اکونومیست، آمریکا برای دستیابی به «دوران جدید و هیجان‌انگیز موفقیت ملی» که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در سخنرانی تحلیف وعده آن را داده است، تنها لازم‌ است تا در زمینه هوش مصنوعی پیشتازی خود را حفظ کند.

در ابتدایی‌ترین سناریوها هوش مصنوعی موجب افزایش بهره‌وری در دهه‌ آینده خواهد بود و رشد اقتصادی را به همراه خواهد داشت. در بهترین حالت نیز این تکنولوژی می‌تواند امکانی فراهم کند تا بشریت تحول و پیشرفتی مقایسه‌پذیر با انقلاب صنعتی تجربه کند.

حرکت ترامپ به سوی راه‌اندازی «بزرگ‌ترین پروژه زیرساخت هوش مصنوعی در تاریخ» نشان می‌دهد که او پتانسیل این موضوع را درک می‌کند. البته این پتانسیل از دید سایر کشورهای جهان، به ویژه چین، دور نمانده است.

همزمان با مراسم تحلیف ترامپ، یک شرکت چینی آخرین مدل زبانی بزرگ (llm) خود را منتشر کرد و با همین یک حرکت، چین فاصله‌ خود را با آمریکا در همین زمینه به حداقل رساند.

پیشرفت‌های اخیر چین در حال به هم ریختن صنعت و برنامه‌های سیاست‌گذاران آمریکایی است. به‌نظر می‌رسد آمریکا باید خود را برای دنیایی آماده کند که در آن هوش مصنوعی چینی سایه به سایه آنها در حال تکامل است. اما چه کاری از ترامپ ساخته است؟

اکونومیست می‌گوید فرمان او در مورد توسعه زیرساخت هوش مصنوعی شروع خوبی بود. آمریکا همچنین باید موانع قانونی ساخت مراکز داده را بردارد. برخی استدلال می‌کنند که ترامپ باید ممنوعیت‌های صادرات صنعت پردازنده‌ها را نیز لغو کند. دولت بایدن اعتراف کرده است که این ممنوعیت نتوانسته است هوش مصنوعی چینی را محدود سازد.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین