کد مطلب: ۶۹۰۵
لینک کوتاه کپی شد

عرضه سکه‌های ضرب 1403 چه تبعاتی دارد؟

معامله‌گران بازار سکه معتقد هستند ضرب تعداد محدود قطعات سکه سال ۱۴۰۳ در طولانی‌مدت اثر چندانی در بازار ندارد.

به گزارش تجارت نیوز، با عرضه سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در اواسط آبان، نگرانی دارندگان سکه‌های ۱۳۸۶ بابت قیمت قطعات قدیمی‌تر زیاد شده است. برخی از فعالان بازار سکه معتقدند اولین تبعات ضرب سکه‌های تاریخ جدید کاهش حباب سکه‌های قدیمی‌تر است.

افزایش قابل توجه اونس جهانی طلا و رشد قیمت دلار در مدت سپری شده از سال جاری بازار طلای داخلی را با افزایش‌های پی در پی قیمت همراه کرده است. با وجود این، سیاست‌گذار با انتشار اخبار مربوط به عرضه سکه‌های ۱۴۰۳ و عرضه تعداد محدودی ربع‌ سکه توانست تب خرید در بازار طلا را به طور نسبی مهار و از پرش‌های متناوب حباب سکه تا حدودی جلوگیری کند.

برای اولین بار ربع‌ سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ در سی و دومین حراج سکه مرکز مبادله در ۱۹ آبان عرضه شد و ۱۳ هزار و ۶۰۳ قطعه در این حراج ثبت سفارش شد. این عرضه کاهش حباب سکه را به همراه داشت.

با اخبار مربوط به ضرب سکه‌های تاریخ جدید این نگرانی در میان دارندگان سکه‌های ۸۶ و ماقبل به وجود آمد که چه مقدار ریزش گریبان سکه‌های قدیمی‌تر را می‌گیرد؟

بررسی‌ها حاکی از این است که نگرانی در میان مردم، بازار شایعه و پیش‌بینی را داغ کرده است؛ به گونه‌ای که برخی می‌گویند سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ کیفیت سکه‌های سال ۸۶ را ندارند و سکه‌های قدیمی‌تر به دلیل توقف ضرب، باارزش‌تر هم می‌شوند. برخی معتقدند دلال‌های بزرگ بازار طلا تعیین‌کننده قیمت هستند و این اقدام بانک مرکزی تاثیری در روند قیمت سکه ندارد.

برخی از معامله‌گران نیز معتقد هستند بازار به اندازه‌ای تشنه است که با ضرب یک میلیون سکه جدید هم اتفاق قیمتی خاصی در بازار نمی‌افتد.

سکه‌های ۱۴۰۳ کلکسیونی است؟

در همین راستا کارشناسان بازار طلا می‌گویند تاکنون هم ضرب سکه‌‌های تاریخ جدید اندکی از حباب سکه را تخلیه کرده است. آنها معتقدند در صورتی که سکه‌ های ۱۴۰۳ به‌وفور، مثلاً بالای ۱۰ میلیون قطعه، وارد بازار شود می‌تواند اثر قابل توجهی در بازار سکه بگذارد؛ اما ضرب و توزیع محدود این قطعات جنبه کلکسیونی دارد و در طولانی‌مدت اثر چندانی در بازار نخواهد گذاشت.

معامله‌گران بازار سکه نیز معتقدند ضرب تعداد محدود قطعات سکه سال ۱۴۰۳ در طولانی‌مدت اثر چندانی در بازار ندارد و در صورتی که تیراژ بالا عرضه شود اثر کاهشی بر روند حباب سکه خواهد داشت.

تحلیلگران اقتصادی می‌گویند افراد پُر قدرت بازار طلا نیز تسلیم شرایط موجود می‌شوند، چرا که کیفیت سکه‌ها یکسان است و فقط تاریخ ضرب تفاوت دارد.  

گفتنی است، بانک مرکزی اعلام کرده از روز چهارشنبه ۱۴ آذر عرضه سکه تمام بهار آزادى با تاریخ ضرب ۱۴۰۳ در مرکز مبادله ارز و طلاى ایران آغاز مى‌شود.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین