کلاهبرداری اینترنتی، مهمترین اولویت جرائم پلیس فتا است
رئیس پلیس فتای استان گفت: مهمترین اولویت و فراوانی جرائم از ابتدای سال تاکنون کلاهبرداری اینترنتی است که ۵۰ درصد پروندهها را به خود اختصاص داده و بیشتر در بستر بازارهای آنلاین، شبکههای اجتماعی پرمخاطب و پرداخت بیعانه آنلاین اتفاق میافتد.
تریبون اقتصاد - سرهنگ حجت اله جاویدپور در نشست خبری با اصحاب رسانه که به همت معاونت اجتماعی و فرهنگی استان برگزار شد، چشمانداز پلیس فتا را افزایش امنیت کاربران، سالمسازی فضای مجازی با مشارکت بسیج مردمی و افزایش سواد رسانهای با هدف کاهش جرائم و کشفیات در این حوزه خواند و گفت: پلیس فتا به عنوان مرزبانان سایبری در کشور تامین امنیت کاربران فضای مجازی را بر عهده دارد و تمام تلاش خود را در این زمینه بکار گرفته است.
به گزارش خبرآنلاین، وی با بیان اینکه پروندههای جرائم سایبری در ۸ ماه سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد کاهش وقوع داشته اضافه کرد: درصد کشف به وقوع پرونده ها، بیش از ۹۰ درصد بوده است.
سرهنگ جاویدپور ادامه داد: مهمترین اولویت و فراوانی جرائم از ابتدای سال تاکنون کلاهبرداری اینترنتی است که ۵۰ درصد پروندهها را به خود اختصاص داده و بیشتر در بستر بازارهای آنلاین شبکههای اجتماعی پرمخاطب و پرداخت بیعانه آنلاین اتفاق میافتد.
۷۰ الی ۸۰ درصد جرانم بر روی غفلت کاربران رخ میدهد
این مقام انتظامی، برداشتهای غیر مجاز از حساب بانکی را اولویت دوم جرائم خواند و اظهار داشت: حملات فیشینگ در این راستا توسعه پیدا کرده و در بستر تلفنهای همراه به صورت بدافزار اتفاق میافتد و بر اساس تحلیلهای صورت گرفته ۷۰ الی ۸۰ درصد جرائم روی غفلت کاربران رخ داده است.
وی به حملات فیشینگ که همان تماسهای تلفنی است و به بهانههای مختلف با کاربران مثل برنده شدن در همراه اول یا مسابقات رادیویی انجام میشود، اشاره کرد و گفت: اقشار مختلفی به این واسطه از آنان کلاهبرداری صورت گرفته است.
ارزش ریالی پروندهها بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است
جاویدپور دسترسی غیر مجاز به دادهها هتک حیثیت و نشر اکاذیب در فضای مجازی را از اولویتهای بعدی جرائم سایبری در استان خواند و اظهار داشت: ارزش ریالی تمامی پروندهها بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال بوده که از ابتدای سال تاکنون با انجام اقدامات به موقع و موفق پلیس فتا ۶۰ میلیارد ریال آن به حساب شکات عودت داده شد.
۵ باند سازمان یافته توسط پلیس فتا دستگیر شد
رئیس پلیس فتای استان، سن متهمان دستگیر شده را بین ۱۶ تا ۴۴ سال عنوان کرد و اذعان داشت: در مدت ۸ ماه اول سال ۱۴۰۳.۵ باند سازمان یافته در حوزه کلاهبرداری اینترنتی در کل کشور شناسایی و توسط کارشناسان پلیس فتا دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.
سرهنگ جاویدپور تاکید کرد: کاربران فضای مجازی برای نصب نرم افزارها بر روی تلفن همراه از مراجع معتبر اقدام کنند تا مورد حملات سایبری واقع نشوند.
اجرای پنجمین پویش کودکان سایبری در استان سمنان
وی به اجرای پنجمین پویش کودکان سایبری از ۲۴ تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: این پویش با هدف صیانت از کودکان در فضای مجازی و افزایش آگاهی والدین بر پیشگیری از وقوع جرائم سایبری به مرحله اجرا در خواهد آمد.
این مقام انتظامی با بیان اینکه سن جرائم سایبری به واسطه استفاده از بستر فضای مجازی در کودکان پایین آمده است، اضافه کرد: برای اجرای این پویش چند هدف اصلی و فرعی از جمله آگاهی خانوادهها و ارتقاء نقش مدارس در جامعه افزایش نقش مدارس در ارتقاء سواد مجازی کودکان و… در نظر گرفته شده است.
جاویدپور با اشاره به روز شمار پویش کودکان سایبری، گفت: این پویش به صورت هماهنگ در استان با استفاده از ظرفیت سایر دستگاههای متولی اجرا خواهد شد.
رئیس پلیس فتای استان در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان میتوانند با تماس شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا مراجعه به وب سایت پلیس فتا و یا به صورت حضوری، مشکلات خود را با کارشناسان این پلیس در میان بگذارند.