دلیل تعیین دامنه نوسان در بازار ارز تجاری
معاون بانک مرکزی گفت: معاملهگران بر اساس قیمت کشف شده و عرضه و تقاضا معاملات را انجام میدهد.
تریبون اقتصاد، محمد آرام اظهار داشت: قیمت در سامانه ارز تجاری میتواند در دامنه ۳ درصد حرکت رو به بالا یا رو به پایین داشته باشد و محدودیتی برای آن وجود ندارد.
به گزارش مهر، وی بیان کرد: قیمت در سامانه ارز تجاری میتواند در دامنه ۳ درصد حرکت رو به بالا یا رو به پایین داشته باشد و محدودیتی برای آن وجود ندارد؛ این یک استاندارد معاملاتی است که در معاملات بینالمللی وجود دارد.
وی افزود: هدف سیاستگذار این است که دامنه نوسان گسترده و حد نوسان در یک دایره منطقی نگه داشته شود؛ چراکه در این غیر صورت بازار دچار بیثباتی خواهد شد.
آرام ادامه داد: وقتی بازار متعادل خواهد بود که حد نوسان آن منطقی باشد؛ یعنی نوسانات روزانه وجود داشته باشد که در همه بازارها میتواند اتفاق بیفتد.
معاون ارزی بانک مرکزی اظهار کرد: در بازار ارز تجاری هر ارزی بر اساس کارگزار و محل آن، نماد مجزایی دارد؛ برای مثال یوروی چین یک نماد دارد و یوروی اروپا نماد مختص خود را دارد و عرضه و تقاضا مبتنی بر آن شکل میگیرد.
وی افزود: از ۲۶ آذرماه محل تخصیص و رفع تعهد تمام گروههای اعلام شده، مرکز مبادله است.
آرام اظهار کرد: در حال حاضر عرضهکنندگان گروههای کشتیرانی، روانکارها، کربن، سیمان، کاشی، لبنیات و از این دست موارد هستند. در سمت عرضه نیز ماشینآلات، موبایل، تبلت، خودروی CVU، کشنده، موز و از این دست کالاها هستند.
معاون ارزی بانک مرکزی افزود: اگر در معاملات بازار ارز تجاری عرضه و تقاضایی وجود نداشته باشد، بانک مرکزی با هدف نقدشوندگی به عنوان بازارساز وارد این بازار میشود.
وی اضافه کرد: معاملهگران بر اساس قیمت کشف شده و عرضه و تقاضا معاملات را انجام میدهد.
آرام گفت: سفارشات خرید و فروش در مدت کوتاهی روی سامانه قرار میگیرد و بنابراین شکاف خرید و فروش کم خواهد شد و همه خواهند فهمید حدود قیمت چقدر است.
معاون ارزی بانک مرکزی اظهار کرد: صرافیها و تراستیها عامل بانک هستند و هیچ تغییری در شرایط تراستیها اتفاق نمیافتد.
وی افزود: بانک در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله معاملاتی را انجام میدهد و مقدار مشخصی از ارز را خریداری میکند. سپس ارز با توجه به راهبری که در سیستم تراستی وجود دارد و متناسب با ارزی که امکان کارسازی آن وجود دارد، در اختیار واردکننده قرار میگیرد.
آرام تصریح کرد: عملیات جورسازی و مچینگ نهایی عملاً توسط بانک با خریدار و فروشنده انجام میشود.
معاون ارزی بانک مرکزی یادآور شد: کشف قیمت مبتنی بر عرضه و تقاضا، جورسازی و مچینگ با الگوریتم ماشینی و عملیات پایاپای و تسویه ریال و ارز، سه مشخصه اصلی بازار ارز تجاری است.
وی گفت: این سه ویژگی بر اساس استانداردهای بینالمللی در نرمافزارهای این مرکز به صورت بومی طراحی و ایجاد شده است.