هدیه ویژه دولت برای بانوان در روز زن
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران از سفر رایگان بانوان با مترو و اتوبوس در روز زن خبر داد.
مریم اردبیلی در نشست خبری عصر امروز خود که به صورت مجازی برگزار شد با بیان اینکه هفته بزرگداشت هفته زن را خواهیم داشت که بر این اساس زمان خوبی برای گرامیداشت تکریم جایگاه زنان است، گفت: شعار این هفته «زندگی کن که زندگی بخشی» خواهد بود و در اکرانهای شهری مشاهده خواهد شد.
به گزارش ایسنا، وی گفت: در مورد خدمات رایگان به بانوان نیز باید بگویم که بر این اساس شورای شهر تهران مصوبهای در این خصوص داشته که خدمات رایگانی برای زنان در روز زن و برخی از خدمات در هفته گرامیداشت هفته زن ارائه شود.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در تشریح برنامههای شهرداری تهران برای روز زن اظهار کرد: شهرداری تهران برای بانوان برنامههایی را به مناسبت روز زن خواهد داشت که بر این اساس استفاده بانوان در روز زن از مترو و اتوبوسهای بی. آر. تی رایگان خواهد بود و سازمان ورزش نیز خدمات رایگان در سانسهای تفریجی در مجموعههای آبی برای روز یکشنبه دوم دی ماه برای بانوان در نظر گرفته است و اول و سوم دی ماه این سانسها برای زنان نیم بها خواهد بود.
وی با بیان اینکه برج میلاد نیز تخفیفهایی در طول هفته خواهد داشت که اعلام خواهد کرد، گفت: خانه موزههای شهرداری تهران نیز از روز یکشنبه ۲ دی ماه به همراه خانوادههایشان به مدت یک هفته رایگان خواهد بود و شهربازی معارفی در ایوان ری نیز برای بانوان در روز مادر رایگان است.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با بیان اینکه تورهای رایگان گردشگری نیز برای زنان برگزار میشود، اظهار کرد: همچنین در ۵ دی ماه ویژه برنامهای برای تقدیر از پرسنل بانوان با حضور شهردار تهران خواهیم داشت و از قطعه موسیقی مادر در آخرین روز از هفته گرامیداشت مادر با صدای معتمدی رونمایی خواهد شد.
اردبیلی با بیان اینکه همچنین رویداد فرهنگی با عنوان خوشه پروین از ۵ تا ۷ دی ماه برگزار میشود که بر این اساس هنرمندان زن گردهم میآیند تا نسبت به تولید محصول فرهنگی و اکران آن اقدام کنند، افزود: سعی کردیم اقشار مختلف زنان را در این برنامههای هفته زن در نظر بگیریم بگونهای که یک روز جشن بزرگ برای زنان خانه دار برگزار خواهیم داشت.
وی با اشار به برگزاری جشنهای محلی در سطح مناطق به مناسبت روز مادر گفت: همچنین جشنهایی با محوریت کنشگران حوزه شهری، ان جی اوها و… در سطح ناحیه برگزار میشود تا از زنان تاثیرگذار تقدیر شود و جشنهای ویژه برای زنان سرپرست خانوار مشغول به کار در شهرداری تهران برگزار خواهد شد.
اردبیلی با بیان اینکه کاروانهای «زندگی کن» در سطح مناطق ۲۲گانه فعال خواهند بود که اقلام فرهنگی توزیع میشود و پوسترهای مختلفی برای هر روز هفته زن تهیه شده است، ادامه داد: همچنین بازارچههای خوداشتغالی در ایستگاههای منتخب مترو برپا خواهد شد و روز جمعه ۳۰۰ کسب و کار در این مدت محصولات خود را در معرض نمایش قرار میدهند.
وی همچنین از افتتاح مجموعه شهربانو در منطقه ۱۱ تهران خبر داد و گفت: این مجموعه بعد از دو سال افتتاح میشود و در منطقه ۱۳.۱۴ و۶ هم شهردخت افتتاح خواهد شد.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در مورد مرکز شدن اداره کل بانوان شهرداری تهران نیز گفت: شورای شهر این مهم را تصویب کرد؛ اما تا ابلاغ آن مدتی زمان لازم است و امید است این موضوع زودتر ابلاغ شود تا خبر خوشی برای بانوان تهران باشد و باید بگویم درست است که هنوز مرکز شدن به ما ابلاغ نشده اما سعی کردیم سطح کارها را در حد مرکز ارتقاء دهیم.
اردبیلی در مورد امکان رایگان بودن سینماها برای بانوان در روز مادر نیز به ایسنا گفت: طبق لایحه مصوبه شورای شهر همه مراکز تحت پوشش سازمانهای فرهنگی شهر تهران از جمله سینماها باید شامل حال تخفیف شوند؛ اما هنوز لیست مراکز را سازمان فرهنگی و هنری به ما اعلام نکرده است.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در مورد برگزاری جشنی برای زنان آسیب دیده پایتخت با بیان اینکه با همکاری سازمان خدمات اجتماعی فضاهای ویژه زنان آسیب دیده و… فعال هستند، گفت: ما نیز در کنار این دوستان خدمات ارائه میدهیم؛ بگونهای که در یاورشهر ۵، معتادان زن بعد از سمزدایی با کمک مددکاران ما وارد فاز اشتغال آموزی و بازگشت به خانواده را شروع کردیم و موردی را داشتیم که یک زن بعدا بهبودی به آغوش خانواده برگشته و اشتغال دارد.
وی با تأکید بر اینکه اداره کل زنان به عنوان دستگاه همکار فعال است، گفت: در حوزه زنان دارای رأی باز نیز تاکنون ۲۳۰ نفر از زندانیان رأی باز در مجموعههای شهرداری برایشان اشتغال ایجاد شده و در مرحله بازگشت به خانواده هستند.
اردبیلی در مورد سخنان معاون امور زنان ریاست جمهوری در مورد توقف پیگیری لایحه تبدیل تهران به شهر امن در دوره ششم مدیریت شهری، گفت: در شهرداری تهران پیگیری شهر امن ناظر به ایجاد سامانههایی در سامانه ۱۳۷ بوده تا همشهریان ناهنجاریها در شهر را به خصوص در مورد زنان اطلاع میدادند و بسیاری از پروژههای رفع ناایمنی نیز از این طریق حل شده است، اما در ۱۳۷ و ۱۸۸۸ مدل ترکیب و کدهای مشکلات شهری تغییر کرد و مدل کد ویژه شهر امن وجود ندارد؛ اما کار پیش میرود و اگر گزارش مردمی ارسال شود حتما آن را پیگیری میکنیم و ما کارگروه آن را تشکیل خواهیم داد تا اگر برخی از خدمات اجرا نمیشود، کد دستوری آن بازگردد.