کد مطلب: ۲۴۶۰۲
لینک کوتاه کپی شد

گلکسی کروزر؛ شاسی‌بلندی که شنا می‌کند و آتش نمی‌گیرد!

جیلی اتو، گلکسی کروزر را به عنوان جدیدترین شاسی‌بلند خود با الهام از لندرور دیفندر، در نمایشگاه شانگهای ۲۰۲۵ رونمایی کرد

تریبون اقتصاد_ جیلی گلکسی کروزر صرفاً یک شاسی‌بلند الکتریکی جدید با چراغ‌های زیبا و صفحه نمایش بزرگ نیست، بلکه یک گجت تمام‌عیار روی چرخ‌ها محسوب می‌شود.

به گزارش پدال، این خودرو قابلیت حرکت خرچنگی، گردش ۳۶۰ درجه درجا و عبور از آب‌های عمیق دارد.جیلی گلکسی کروزر می‌تواند برای مدت کوتاهی روی آب شناور بماند؛ مثلاً اگر بخواهید از رودخانه عبور کنید یا از سیلاب ناگهانی در امان بمانید.

گلکسی کروزر همچنین اولین مدل مجهز به باتری جدید جیلی به نام باتری تیغه کوتاه طلایی (Golden Short Blade Battery ) با قابلیت شارژ فوق سریع است. این باتری ضدگلوله و مقاوم در برابر آتش، به ادعای جیلی است.

قبل از اینکه بیش از حد در دام فناوریهای هوش مصنوعی این خودرو گرفتار شویم، بهتر است درباره ظاهر آن صحبت کنیم. چون گلکسی کروزر بیش از حد شبیه به لندرور دیفندر است: پنل‌های تخت و بزرگ، ابعاد مربع‌شکل و ظاهر خشن.

گلکسی کروزر به سیستم “هوش مصنوعی تمامدامنه” جیلی مجهز است که کنترل خودرو از جمله مدیریت انرژی، کشش و پاسخ به شرایط زمین را بر عهده دارد. از نظر تئوری، این سیستم مثل این است که یک کمکراننده با مدرک دکترا در مهندسی بیشازحد به خودروی خود اضافه کنید.

این خودرو بسته به شرایط جاده (خیابان‌های شهری، جاده‌های خاکی یا مسیرهای کوتاه روستایی) می‌تواند ‌بین حالت‌های تمام‌الکتریکی، هیبریدی و ذخیره انرژی، عمل کند. تمام این قابلیت‌ها به لطف سیستم شاسی دیجیتال ممکن شده که کنترل موتور، تعلیق و سنسورها را به هم متصل می‌کند. برای مثال، برای حرکت خرچنگی، هر چرخ باید مستقل عمل کند، در حالی که توزیع گشتاور لحظه‌ای چرخش‌های نمایشی و حالت رانندگی با لاستیک پنچر نیز دارد.

فناوری حرکت روی آب و باتری ضد آتش جیلی

بله، این خودروی الکتریکی می‌تواند روی آب شناور بماند. به گفته جیلی، گلکسی کروزر تا ۲ ساعت میتواند روی آب با سرعت ۸.۵ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. همچنین عمق عبور از آب طولانی مدت برای این خودرو، ۸۰۰ میلیمتر است. برای کمک به این عملکردها، جیلی رادار آبی را به گلکسی کروزر اضافه کرده است.

گلکسی کروزر از باتری تیغه کوتاه طلایی جیلی استفاده می‌کند که با پوشش‌های ضدگلوله و اقدامات ایمنی ضدحریق طراحی شده است. هرچند جیلی جزئیات کامل مثل سرعت شارژ یا چگالی انرژی را فاش نکرده، اما نام و تأکید آن نشان‌دهنده تمرکز قوی روی پایداری حرارتی و مقاومت در برابر تصادف است.

جالب است بدانید که زیکر (Zeekr)—زیرمجموعه لوکس جیلی برای خودروهای الکتریکی—نیز از یک باتری طلایی با قابلیت شارژ فوق سریع (۱۰ تا ۸۰ درصد در تنها ۱۰ دقیقه) استفاده می‌کند. اگرچه جیلی به‌طور رسمی تأیید نکرده که آیا این دو باتری یکسان هستند، اما تشابه نام‌ها و ارتباط شرکت مادر نشان می‌دهد که آن‌ها از فناوری یکسانی استفاده می‌کنند.

هم‌زمان با رونمایی از گلکسی کروزر، جیلی مرکز ایمنی جهانی جیلی را نیز راه‌اندازی کرده است که به عنوان پایگاهی برای تحقیق و توسعه ایمنی عمل خواهد کرد و برای سایر تولیدکنندگان نیز قابل دسترس خواهد بود. در حرکتی که شاید غیرشرکتی‌ترین اقدام امسال باشد، آنها حتی حق استفاده از دستگاه تست ضربه باتری خود را برای رقبا، آزاد گذاشته‌‌اند.

گلکسی کروزر معیاری جدید برای چگونگی توسعه خودروهای الکتریکی است. این خودرو ترکیبی از نمایش فناوری، آزمایش آفرود و لیست آرزوها است. اینکه آیا همه این قابلیت‌ها به مرحله تولید می‌رسند یا نه، حدس و گمان است، اما ایده‌ها حاضر هستند و بسیار جسورانه!
مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین