کد مطلب: ۶۵۷۶
لینک کوتاه کپی شد

سرمایه به بورس سرازیر می‌شود؟

یک کارشناس بازار سرمایه، گفت: شاخص کل بورس از محل رشد قیمت دلار، از قله‌های تاریخی عبور می‌کند و کاهش نرخ بهره سبب سرریز پول‌ها به بازار سهام خواهد شد.

به گزارش فارس، بورس از اردیبهشت سال گذشته تاکنون چندین بار برای شکستن سقف تاریخی اقدام کرده است، اما هنوز نتوانسته از آن عبور کند.

بازار سهام روزهای پر رونقی را تجربه می‌کند. بورس پس از سه هفته صعودی بالاخره روز گذشته متوقف شد و شاخص کل بورس قرمزپوش شد. ارزش معاملات خرد با رشد قابل توجهی نسبت به هفته‌های قبل، از ۱۰ هزار میلیارد تومان گذشت که می تواند یک نشانه خوب برای بازگشت بازار سهام به وضعیت متعادل و صعودی باشد ضمن آنکه نسبت P/E بازار نیز به ۷ واحد نزدیک شده است.  همه و همه این دلایل نشانه های آغاز یک فرایند اصلاحی در بورس بوده است. همان چیزی که در معاملات روز شنبه رخ داد.

هر چند عوامل اقتصادی، بنیادی و حتی تکنیکال پشت بورس درآمده‌اند، اما بازار دو سناریوی اصلاح و عبور پرقدرت از سقف ۲.۵ میلیون واحدی را مدنظر قرار داده است.روند معاملات هفته جاری می‌تواند تاثیر به سزایی بر تحقق این ۲ سناریو داشته باشد. اما شرط اصلی، گذار از سد محکم ۲.۵ میلیون واحدی، ثبات سیاسی و تداوم حمایت دولت از بازار سرمایه است.

تقابل بورس با سایر بازارها

بازار سهام چندین هفته متوالی است که بازدهی خوبی را ثبت می‌کند.خودنمایی بورس در حالی است که سایر بازارهای دارایی، در مقابل بازار ۸ هزار همتی بورس قد خم کرده‌اند. کاهش نرخ بهره، افرایش قیمت خودرو و برنامه خودروسازان برای افزایش سرمایه، حمایت دولت از بازار موجب تقویت P/E شده و احتمالا بازار از اهرم این نسبت مالی، رشد خوبی را در ارزش بازار خود شاهد خواهد بود.

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند به‌طور متعادل P/E بورس باید تا محدوده 10واحد رشد کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد شرکت‌های بورسی همانند مهرماه سطح بالایی از درآمد را با وجود محدودیت‌های مصرفی انرژی تجربه کردند. با این حال، ۳۸۲ نماد تولیدکننده بورسی روی هم، ۳۰۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتند که نسبت به آبان سال قبل رشد ۲۴ درصدی را تجربه کرده است.

حمید گنج خانی،‌ کارشناس بازار سرمایه، گفت: به‌طور تاریخی بورس از دو محل، با رشد P/E همراه شده است. اول آنکه دلار نیما و قله‌های جدیدی که فتح می‌کند، همواره موجب سقف‌شکنی بورس تهران شده است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: به عبارتی دیگر، شاخص کل بورس از محل رشد قیمت دلار، از قله‌های تاریخی عبور می‌کند. دوم، کاهش نرخ بهره سبب سرریز پول‌ها به بازار سهام خواهد شد.

وی ادامه داد: اکنون بازار با رشد قیمت دلار و نگاهی بر کاهش نرخ سود، امنیت بالایی را در فضای سرمایه‌گذاری در بورس احساس می‌کند.

گنج خانی تاکید کرد: پیش بینی می‌شود از این محل، بورس بازدهی واقعی بالایی را برای سهامداران خود خلق خواهد کرد.

وی تصریح کرد: همچنین سهامداران وزن بالایی را به گزارش‌های ۹ ماهه خواهد داد؛ چرا که صورت‌های مالی پاییز، به لحاظ بنیادی می‌توانند حاشیه سود بالاتری را نسبت به تابستان و بهار گزارش کنند. چرا که افزایش نرخ دلار سطح درآمد صنایع بورسی وارد کانال جدیدی کرده است.

سد محکم سقف تاریخی شکسته می شود؟

در سال های گذشته نیز بازار سهام برای عبور از سد محکم ۲.۵ میلیون واحدی تلاش‌های بسیاری کرد. بارها شاخص کل بورس تا این سقف تاریخی رفت و موفق نشد تا از این مقاومت روانی عبور کند. محدوده ۲.۵ میلیون واحدی، سد بتنی محکمی شده است که به نظر می رسد با حمایت حقیقی‌ها، برای اولین‌بار بورس آمادگی شکست این سد را خواهد داشت.

بازار سهام با حمایت دلار و کاهش نرخ بهره و همچنین عوامل بنیادی متعدد در صنایع مختلف به‌ویژه خودرو، برای مقابله با مقاومت اردیبهشت سال قبل، تجهیز شده است. در صورتی‌که این حمایت‌ها پابرجا بماند، احتمالا بورس برای سدشکنی صرفا به یک نقدینگی تازه نفس احتیاج خواهد داشت. به لحاظ تکنیکال سطح قیمت‌ها بسیار پایین است و بسیاری از سهامداران حقیقی تمایل زیادی برای خرید سهام به این قیمت ها دارند.

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین