کد مطلب: ۲۴۶۴۲
لینک کوتاه کپی شد

احداث ساختمان اداری جدید در ارگ آزادی؛ وزارت میراث‌فرهنگی دست‌به‌کار شد

بهروز ندائی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع با تایید ساخت این بنای الحاقی، اعلام کرد: این ساخت و ساز به‌دلیل ساماندهی نیروهای پراکنده مجموعه وزارت میراث‌فرهنگی صورت می‌گیرد و تهیه نقشه قطعا براساس ضوابط میراث‌فرهنگی خواهد بود.

تریبون اقتصاد_ساخت و ساز در عرصه و حریم بناهای تاریخی و ثبت ملی شده دارای ضوابط مشخصی است اما بسیاری از مردم، نهادها و ارگان‌های شهری که مالکیت بناهای تاریخی را به‌عهده دارند از این ضوابط سرباز می‌زنند. احداث ساختمان اداری جدید در ارگ آزادی که در فهرست آثار ملی کشور قرار دارد، این نگرانی را ایجاد کرده که چگونه در عرصه ارگ آزادی، محل استقرار ضابطین میراث‌فرهنگی، ساخت و ساز و دخل و تصرف در بنای ثبت ملی شده مجاز است اما در دیگر بناهای تاریخی تخلف محسوب می‌شود؟

به گزارش ایلنا، کارشناسان معاونت میراث‌فرهنگی این اقدام جدید وزارتخانه و متولیان میراث‌فرهنگی را بلامانع توصیف می‌کنند. این کارشناسان معتقد هستند، ساختمان ارگ آزادی ثبت ملی است و قرار نیست احداث بنای جدید در داخل ساختمان باشد بلکه قرار است در عرصه بنای ارگ آزادی ساخت وسازی صورت بگیرد. زمانی که ضوابط در عرصه و حریم گذاشته می‌شود، مشخص می‌شود که هر گونه طرح مرمت یا توسعه‌ای باید مطابق با کدام ضوابط میراث‌فرهنگی باشد و این موارد در ضوابط عرصه و بناها کاملا مشخص است.

به گفته این کارشناسان، معاونت میراث‌فرهنگی به شهرداری در قسمت جنوبی ساختمان آتش‌نشانی که حریم ارگ آزادی است، مجوز ساخت و ساز با ارتفاع ۱۶ متر را داده است. بنایی که قرار است ساخته شود متعلق به خودمان و در عرصه است و قاعدتا مجوز میراث‌فرهنگی را دارد بنابراین هیچ ایرادی ندارد و در مصوبه هم آمده است، هر گونه توسعه، تعمیر و دخل و تصرف در یک اثر تاریخی با مجوز میراث‌فرهنگی بلامانع است.

«بهروز ندائی» سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث‌فرهنگی کشور است. او نیز در گفتگو با ایلنا گفت: هنوز نقشه ساختمان اداری جدید تهیه نشده اما قرار است این ساختمان اداری به‌همراه یک سوله‌ی شهرداری با هدف ساماندهی نیروهای مجموعه وزارتخانه که به‌صورت پراکنده در دیگر ساختمان‌های ادارای شهر وجود دارند، ایجاد شود.

او با تاکید بر اینکه نقشه ساختمان اداری جدید که در گوشه‌ای از پارکینگ جنوبی وزارتخانه و براساس ضوابط میراث‌فرهنگی ساخته می‌شود، گفت: این نقشه زمانی تهیه می‌شود و مجوز ساخت را می‌گیرد که با ضوابط میراث‌فرهنگی مطابقت داشته باشد.

ندائی؛ علت ساخت سازه جدید را کمبود فضای کارکنان وزارت میراث‌فرهنگی دانست و عنوان کرد: ساختمان‌ها و نیروهای ادارای وزارت میراث‌فرهنگی پراکنده هستند. بخشی از آن‌ها به‌صورت استیجاری در سازمان حج و زیارت و قسمتی دیگر در خیابان دادمان و کوشک مستقر شده‌اند که باعث مشکلاتی شده، از همین رو، تصمیم گرفته شد تا تمامی این ادارات در ارگ آزادی مستقر شوند.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث‌فرهنگی اعلام کرد: برای اضافه کردن فضای اداری در ارگ آزادی با شهرداری هم توافق کرده‌ایم یک سوله را در اختیار ما بگذارد تا بخشی از نیروها را در ساختمان جدیدی که قرار است در گوشه انتهایی پارکینگ جنوبی ارگ آزادی ساخته شود و بخشی دیگر را در سوله مستقر کنیم.

ندائی برخلاف نظر کارشناسان مستقر در وزارت میراث‌فرهنگی معتقد است، این ساختمان جدید در عرصه ارگ آزادی نیست و در حریم قرار دارد و بر اساس ضوابط حرایم میراث‌فرهنگی مجوز ساخت و ساز با ارتفاع مشخص وجود دارد.

وی گفت: درحال‌حاضر معاونت میراث‌فرهنگی به شهرداری مجوز ساخت و ساز در همجوار ارگ آزادی داده است. ساخت وسازی که خودمان قرار است انجام دهیم اما از ساختمانی که شهرداری احداث کرده، عقب‌تر است.

ندائی در پاسخ به این پرسش که نگرانی‌ها و اظهارات متناقضی میان کارشناسان میراث‌فرهنگی نسبت به ساخت و ساز جدید وجود دارد، تاکید کرد: نگران این موضوعات نباشید، چراکه ما خودمان میراثی هستیم و بدون رعایت ضوابط میراث‌فرهنگی هیچ اقدامی انجام نمی‌دهیم.

به گفته سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث‌فرهنگی، اگر در نقشه هم نگاه کنید محل احداث ساختمان جدید یک زمین اضافی است که متعلق به شهرداری و میراث‌فرهنگی است و به صورت لچکی مانده است. اگر ساخت و ساز شود نه‌تنها فرم می‌گیرد که باعث می‌شود آن قسمت بسته شود و دیگر کسی نتواند در آن قسمت ساخت و ساز کند.

ندائی گفت: این ساخت و ساز درجهت ساماندهی نیروهای وزارت‌خانه صورت می‌گیرد و از آسیب‌ها و فشار مجموعه‌ای که روی ساختمان اصلی وجود دارد، می‌کاهد. آسیبی که به هشتی ارگ آزادی به‌دلیل تعداد زیاد نیروی انسانی وارد می‌شود با احداث بنای جدید کم می‌شود و آن هشتی نیز کاربری اصلی خودش را پیدا می‌کند.

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین