رژیم غذایی نامناسب عامل کمبود ریزمغذیهای حیاتی در بدن
کارشناس مسئول تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: رژیم غذایی نامناسب عامل کمبود ریزمغذیهای حیاتی در بدن است.
تریبون اقتصاد- ابوالفضل رادپور در حاشیه نشست آموزشی نقش ریزمغذیها در ارتقای سلامت در آران و بیدگل اظهار کرد: ریز مغذیها شامل ویتامینها و املاح معدنی هستند که برای فرآیندهای متابولیکی بدن لازم هستند.
به گزارش خبرگزاری مهر، وی همچنین بر اهمیت مصرف کافی این مواد مغذی برای حفظ سلامت و مقابله با بیماریها تاکید کرد و ابراز کرد: ریزمغذیها به عنوان اجزای ساختمانی و یا به صورت کوآنزیم و کوفاکتور در تمام واکنشهای بیوشیمیایی بدن نقش دارند که چون به مقدار جزئی مورد نیاز هستند با یک برنامه غذایی متنوع، نیاز بدن به آنها برآورده میشود و نیازی به مصرف مکمل نخواهد بود.
کارشناس مسئول تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان به موانع جذب کلسیم و عوامل افزایشدهنده جذب آن اشاره و تصریح کرد: عواملی مانند افزایش سن، کمبود ویتامین D و مصرف زیاد نمک و نوشابههای گازدار میتوانند جذب کلسیم را کاهش دهند.
وی به تقسیمبندی ویتامینها به دو گروه محلول در آب ( ویتامینهای گروه B و C و اسید فولیک ) و محلول در چربی ( ویتامینهای A ، D ،K ، E ) پرداخت و بر اهمیت ویتامین D در جذب کلسیم و سلامت استخوانها تاکید کرد.
رادپور با اشاره به نقش ویتامین A در بینایی، سلامت پوست و پیشگیری از عفونتها، بر اهمیت رعایت تنوع و تعادل در رژیم غذایی و تلفیق آن با آموزههای طب سنتی به منظور تأمین نیازهای غذایی و حفظ سلامت افراد تاکید کرد.
کارگاه آموزشی نقش ریزمغذیها در ارتقای سلامت برای گروههای هدف پزشکان، کارشناسان تغذیه، ماماها، مراقبان سلامت و بهورزان با هدف ارتقا سطح آگاهی و دانش گروههای هدف و آشنایی با علائم کمبود ریز مغذیها و منابع غذایی حاوی ریزمغذیها برگزار شد.