پاکستان بی سر و صدا صادرکننده خودرو به ژاپن شد/ درباره هوندا سیتی (+تصاویر)

صنعت خودروسازی پاکستان که عمدتاً توسط شرکتهای اندوس موتورز (تویوتا)، هوندا اطلس و پاک سوزوکی هدایت میشود، در گذشته به شدت به قطعات وارداتی برای مونتاژ داخلی وابسته بوده است. اما در سال های اخیر، این صنعت به تدریج به سمت آمادگی برای صادرات حرکت کرده است.
تریبون اقتصاد_شرکت هوندا اطلس پاکستان (HACPL) صادرات خودروهای کاملاً مونتاژ شده (CBUs) به ژاپن را آغاز کرده است، که گامی بسیار مهم برای تقویت صنعت خودروسازی پاکستان به شمار میرود. هوندا اطلس حاصل ائتلاف کمپانی هوندا ژاپن با طرف پاکستانی است که از سال 1993 شکل گرفته است. کارخانه و دفتر مرکزی هوندا اطلس در لاهور قرار دارد.
به گزارش عصرایران، اولین محموله این شرکت شامل ۴۰ دستگاه هوندا سیتی است که به مقصد ژاپن ارسال شده است.
وزارت صنایع و تولیدات پاکستان طی اعلامیه ای این رویداد را به عنوان نقطه عطفی در تغییر جهت صنعتی کشور به سمت رشد مبتنی بر صادرات توصیف کرد.
هارون اختر خان دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان در مراسم صادرات خودروهای مذکور از دستاورد هوندا اطلس قدردانی کرد. وی اظهار داشت: "زحمت و فداکاری هوندا اطلس قابل تحسین است." و افزود: "صنعت خودروسازی پاکستان آماده است تا در عرصه جهانی ظاهر شود."
اختر اشاره کرد که این ابتکار منعکس کننده چشمانداز نخست وزیر شهباز شریف در راستای رشد صادراتی است.
صنعت خودروسازی پاکستان که عمدتاً توسط شرکتهای اندوس موتورز (تویوتا)، هوندا اطلس و پاک سوزوکی هدایت میشود، در گذشته به شدت به قطعات وارداتی برای مونتاژ داخلی وابسته بوده است. اما در سال های اخیر، این صنعت به تدریج به سمت آمادگی برای صادرات حرکت کرده است. بهویژه در جولای ۲۰۲۴، شرکت اندوس موتور شروع به صادرات خودرو به دیگر شرکت های وابسته به تویوتا کرد.
در حالی که این صنعت هنوز با چالش هایی مانند هزینه های بالای تولید، مشکلات زنجیره تأمین و نوسانات ارزی دست و پنجه نرم میکند، آغاز صادرات توسط هوندا اطلس به عنوان نشانه ای امیدوارکننده تلقی میشود.
هوندا سیتی
هوندا سیتی یک برند نوپا در مجموعه هوندا محسوب نمی شود که از پاکستان کار خود را شروع کرده باشد. هوندا سیتی اولین بار سال 1981 روی خط تولید رفت و تا 1994 دو نسل آن روانه بازار شد. در این مرحله تولید متوقف شد تا آنکه سال 1996 سیتی مجددا به برنامه های راهبردی تولید هوندا بازگشت.
هوندا سیتی از سال 2022 وارد نسل هفتم خود شده است. این خودرو در بازار پاکستان یک محصول باسابقه محسوب می شود زیرا از نسل سوم خود وارد این منطقه شده است.
هفت نسل هوندا سیتی از 1981 تا کنون
هوندا سیتی در دو تریم 1.2ال اس و 1.5ال اس سی وی تی با قیمت های پایه 16600 و 19450 دلار در پاکستان عرضه می شود.
هوندا سیتی 1.2ال اس به پیشرانه 4 سیلندر 16 سوپاپ 1.2 لیتری مجهز است که 66 اسب بخار خروجی و 110 نیوتن متر گشتاور دارد. این محصول با جعبه دنده دستی و سی وی تی قابل سفارش است.
خودرو از منظر ابعاد برابر با 4441 میلیمتر در طول، 1694 میلیمتر در عرض، 1498 میلیمتر در ارتفاع و 2600 میلیمتر در فاصله بین محورها توسعه یافته است. ارتفاع از سطح زمین 172 میلیمتر است. ظرفیت صندوق عقب 510 لیتر و ظرفیت باک این تریم نیز 40 لیتر اعلام شده است.
سامانه تعلیق جلو مک فرسون همراه با تثبیت کننده و عقب سیستم تعلیق محور پیچشی دارد. ترمزهای جلو دیسکی و عقب کاسه ای است. رینگ های فولادی در اندازه 15 اینچی روی خودرو نصب هستند.
از دیگر امکانات می توان به آینه های جانبی الکتریکی، هدلایت هالوژن و دی لایت ال ئی دی اشاره کرد.
در کابین نیز به امکاناتی مانند یک پورت یو اس بی برای ردیف جلو و دو پورت برای ردیف عقب، نمایشگر 7 اینچی سیستم سرگرمی لمسی، دوربین عقب، نمایشگر 9 اینچی مبتنی بر اندروید به عنوان آپشن، 2 اسپیکر برای جلو، 2 اسپیکر ردیف عقب در حالت آپشن و... می توان اشاره کرد.
در تریم 1.5ال اس از پیشرانه 1.5 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپ با 88 اسب بخار خروجی و 145 نیوتن متر گشتاور استفاده شده است.
هوندا سیتی 1.5ال اس